PSD Gorj ajută sinistraţii

423

picture 005Reprezentanţii PSD Gorj colectează şi ei produse pentru sinistraţii din Moldova, ca urmare a unei acţiuni demarate de la centrul partidului, ce se va bucura şi de colaborarea organizaţiilor judeţene. Deja unii dintre primarii social-democraţi din Gorj au iniţiat acţiuni proprii în localităţi iar unul a şi trimis ajutoarele colectate din comune spre Moldova.

Primarul din Bumbeşti-Piţic şi cel din Leleşti, ambii social-democraţi, au luat iniţiativă de a interveni în favoarea sinistraţilor cu mult înainte ca de la centrul PSD să se solicite ajutor pentru sinistraţii din Moldova. Marian Rotaru a plecat deja cu un transport spre Moldova iar edilul din Bumbeşti-Piţic, Ion Pienaru pregăteşte un tir cu bunuri pentru Moldova, pentru duminică. Pienaru susţine că a colectat peste 100 de perechi de încălţăminte nouă pentru sinistraţi şi tot atâtea obiecte vestimentare pentru năpăstuiţii din Moldova. Edilul susţine că aceste obiecte vestimentare au fost donate de agenţii economici iar alimentele, constând în zahăr, ulei, făină, au fost donate de localnici.

Filiala Gorj a dat startul la întrajutorare

Purtătorul de cuvânt al PSD Gorj susţine că primarii dar şi simpli membrii ai organizaţiei au percutat imediat, venind în ajutorul sinistraţilor din Moldova. ,,Este vorba de o acţiune care vine în sprijinul românilor aflaţi în situaţii extrem de dificile, în acest moment, avându-se în vedere grava situaţie cu care se confruntă ei în zonele calamitate şi zonele inundate. PSD a demarat o acţiune de întrajutorare. Am să vă spun că ni s-a trimis o adresă către organizaţiile judeţene de la centru, o adresă prin care suntem rugaţi să răspundem pozitiv acestei acţiuni. Sigur nu este vorba de rugăminţi aici, ci de un semn pe care noi să îl luăm în calcul, este vorba despre încercarea de strângere de ajutoare constând în alimente neperisabile, materiale de construcţii, obiecte de cazarmament, mă gândesc la pături, plăpumi, lenjerie de pat, obiecte de uz casnic, obiecte de igienă personală”, a declarat Florescu. PSD-ul este a doua organizaţie politică din Gorj, după PRM, care a iniţiat o astfel de acţiune de întrajutorare a sinistraţilor din Moldova.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here