PSD decide în BPJ, dacă face plângere penală PNL pentru pliantele denigratoare distribuite în Gorj

249

“PSDraganea: în campanie mumă, la putere ciumă”, “Produc haos”, “Împreună îi putem opri”, sunt doar câteva din mesajele publicate pe un pliant realizat de PNL, împrăștiat în Gorj, în urmă cu două seri. Sute de pliante denigratoare au ajuns, mai ales, în cutiile poștale a jumătate dintre locuitorii municipiului Motru, care au sesizat imediat PSD că acestea ar fi adus deservicii partidului, îndemnând cetățenii la ură împotriva social-democraților, făcuți, în scris, mincinoși și denigratori. Reprezentanții PSD Gorj au comunicat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că vor decide, vineri, în Biroul Permanent Județean, dacă vor face sau nu o plângere penală împotriva vinovaților.

Duminică seara, pliantele pe spatele cărora scria PNL s-au distribuit, cu generozitate, direct în stradă, celor care treceau prin mijlocul municipiului Motru.
Alte câteva sute au aterizat în cutiile poștale și în ușile a jumătate din cetățenii orașului. Vestea distribuirii pliantelor anti-PSD și chiar a câtorva care au ajuns, luni, și la sediul organizației social-democrate de la Târgu-Jiu, care va decide, vineri, măsurile care se vor lua împotriva vinovaților. “Vom decide dacă vom face sau nu o plângere penală împotriva PNL, vineri, în BPJ-ul PSD”, a declarat, ieri, Anca Bordușanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.

Ilegală și anemică
Bordușanu a comentat și despre mitingul de susţinere a moţiunii de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Guvernului Tudose, organizată, luni seara, la Târgu-Jiu, că ar fi fost una “anemică şi lipsită de culoare”. “PNL nu se dezice de vechea meteahnă, încearcă prin orice cale neortodoxă şi nelegală să arunce cu noroi în PSD, îi caracterizează acest stil şi fac acum referire la această moţiune de cenzură pe care au creat-o pentru a se dezmorţi, pentru a ieşi şi ei un pic în evidenţă. Această moţiune de cenzură nu reprezintă nimic nici măcar pentru membrii de partid, membrii PNL, pentru că dacă ne raportăm la evenimentul care a încercat a se crea aseară (nr.duminică) în municipiul Târgu-Jiu, nu vedem decât un eveniment anemic, lipsit de culoare, care nu a reuşit să adune nici măcar membrii de partid. Să nu mai punem în evidenţă faptul că acest eveniment nu a avut un cadru legal. Se folosesc de orice pârghie, chiar dacă nu este legală. Nu ne sperie aceste acţiuni ale lor, suntem învăţaţi cu lucrurile lor mărunte”, a precizat Anca Borduşanu.

Neamendată de jandarmi
Peste 200 de persoane au participat, luni seara, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, la o acţiune de susţinere a moţiunii de cenzură “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, iniţiată de PNL şi USR împotriva Guvernului Tudose. Acţiunea nu a fost una autorizată, la faţa locului fiind prezente echipaje de jandarmi şi poliţişti. Nimeni nu a fost însă amendat, ci mai mult primarul de Cîlnic, Dumitru Vulpe, a dat citire chiar textului moțiunii de cenzură.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here