PSD caută președinți în cinci organizații din județ! Organizația etalon de la Bustuchin, pe tapet

495

Organizațiile din Albeni, Alimpeşti, Bustuchin, Crasna şi Urdari vor intra în campanie electorală, asta deoarece conducerea filialei județene anunță că va organiza, în curând, alegeri interne în aceste structuri. Aceste formațiuni au conduceri interimare, o situație specială fiind însă la Bustuchin aici unde președintele, primarul Ion Ciocea, a fost înlăturat de la conducere, urmare a candidaturii sale independente la alegerile parlamentare din decembrie. Organizația PSD din Bustuchin a fost una etalon a partidului, comuna fiind la fiecare scrutin în topul localităților cu cele mai mari rezultate pentru social-democrați. Singurul rezultat slab s-a reputat la ultimele alegeri când independentul Ciocea și-a reputat majoritatea voturilor din comună, luate altădată de PSD.

Până la alegerile interne, cele cinci organizații au făcut obiectul unei analize de partid. “Am făcut şi o analiză a organizaţiilor teritoriale şi vreau să vă comunic faptul că la alegerile parlamentare aproape 50 din organizaţii au reuşit să obţină peste 50%, ceea ce înseamnă că acele organizaţii sunt unele întărite, sunt organizaţii care au ceva de spus în comunităţile pe care le reprezintă. S-a luat act de această analiză în cadrul Comitetului Executiv Judeţean, dar şi în cadrul Biroului Politic Judeţean. Avem în schimb şi cinci organizaţii, mă refer aici la Albeni, Alimpeşti, Bustuchin, Crasna şi Urdari, în cadrul cărora trebuie organizate alegeri interne, pentru că aici există Birouri Politice interimare şi trebuie să se aleagă un preşedinte legitim şi un Birou Politic legitim. Aceste alegeri interne vor fi organizate în perioada următoare, iar conferinţa judeţeană de alegeri se va organiza în toamnă”, a precizat, ieri, Anca Borduşanu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj.
Reprezentanta organizației a mai comunicat și că, în perioada următoare conducerea PSD Gorj, împreună cu parlamentarii social-democraţi, vor participa la întâlniri zonale cu primarii din judeţ, edilii urmând să-şi prezinte proiectele de investiţii, în vederea obţinerii de sprijin de la deputaţi şi senatori pentru dezvoltarea comunităţilor.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here