Prunariu versus Tetileanu! Anchetă la SJU Târgu-Jiu după un incident apărut la Ginecologie!

5586

Un adevărat scandal public a fost declanșat sâmbătă, pe rețelele de socializare, urmare a unei postări făcute de către Mihai Prunariu, fost consilier județean Pro România, ieșit între timp din politică, care relata comportamentul neprofesionist al dr.Adrian Tetileanu, la adresa fiicei sale. Mihai Prunariu menționa că fiica sa a fost prezentă în calitate de pacientă la spitalul din municipiu, aceasta făcând o operație de cezariană, la finalul anului trecut, în alt spital. Aici s-ar fi lovit de refuzul medicului Tetileanu, aflat de gardă, care ar fi trimis-o la doctorul cu care aceasta a născut. O zi mai târziu, medicul a negat acuzațiile, între timp conducerea SJU anunțând o anchetă internă.

,,Astăzi, fiica-mea, care a născut de curând, a fost la urgență la Spitalul Județean, având probleme de sănătate aferente nașterii. Tetileanu, că doctor nu pot sa-i zic, a trimis-o la doctorul cu care a născut prin cezariană, deși el era de gardă. Luni o să depunem o sesizare la conducerea spitalului. Am încredere în managerul Vienescu că va lua măsuri! Vedeți de ce există un curent nefavorabil pentru Spitalul Județean? Bă, luați o cârcă de bani din gărzi, nu vă e rușine obrazului?”, a scris, sâmbătă, pe pagina de Facebook tatăl tinerei mămici. Mihai Prunariu a menționat apoi că are încredere în mai mulți doctori ai unității medicale pe care îi respectă profesional dar incidentul în care a fost implicată fiica sa nu poate fi trecut cu vederea, deoarece și alte tinere, fără notorietate, sunt sau vor fi ignorate în aceeași manieră. Duminică dimineața, la prima ora, conducere SJU Târgu-Jiu a avut o reacție publica anunțând o anchetă în acest caz.
,,În cursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, prin dispoziția managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu va fi constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate în mass-media. După analizarea faptelor și a documentelor medicale, membrii comisiei vor prezenta concluziile într-un raport care va fi făcut public. Termenul de finalizare a raportului și de prezentare a concluziilor va fi 17 ianuarie 2022”, a transmis, ieri, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, Mihaela Țicleanu. Aproape de orele amiezii, Dr. Tetileanu a reacționat la rândul său, anunțând că incidentul nu ar fi avut loc așa cum a fost prezentat de către Mihai Prunariu. ,,Ținând cont de amploarea pe care a căpătat-o cazul Prunariu în media, în ultimele 24 h, doresc să vă expun desfășurarea evenimentelor pentru a înțelege situația reală și nu modul distorsionat în care a fost prezentat: Pe parcursul gărzii, a sosit o pacientă care a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni în alt spital, pentru o consultație privind complicațiile leuziei, în special disconfortul prezent la nivelul sânului. Pacienta a sosit însoțită de mamă, dar din cauza restricțiilor actuale privind pandemia Covid, acesteia din urmă i-a fost interzis accesul în secție, pacienta fiind consultată singură, în prezența asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol, cât timp am văzut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat că nu reprezintă o urgență și că prezintă diagnosticul de angorjarea mamară, adică furia laptelui declanșată în timpul procesului de alaptare ce o îngrijora. I-am făcut și recomandarea ca luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, să fie monitorizată în continuare. I-am explicat ce are de făcut, să golească sânii și să ia antiinflamator la nevoie, în caz de temperatura crescută și nu necesită nici internare. Astfel, pacienta a fost consultată și informată privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul ca nu am consultat-o așa cum s-a propagat în tot spațiul media”, a transmis și Dr. Tetileanu. Rămâne însă de văzut cum se va finaliza ancheta internă în acest caz, familia anunțând că va depune, oricum, astăzi, o plângere împotriva doctorului.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here