Prunariu şi Pecingină i-au dat cu flit lui Manţog

334

Mihai Prunariu şi Gigi Pecingină, preşedintele organizaţiei judeţene şi cel al organizaţiei municipale a PPDD Gorj, respectiv a PPDD Târgu-Jiu, au demisionat joi din partid şi din funcţiile ocupate în organizaţie. Cei doi au renunţat şi la mandatele de consilieri obţinute în urma alegerilor locale de luna trecută, acelaşi lucru făcându-l şi Constantin Buleteanu şi el consilier la municipiu. Au mai demisionat din organizaţie şi Lucian Boian şi Mihai Vulpe. Demisiile se datorează jocului făcut de Ionel Manţog care vrea de ceva vremea să preia controlul PPDD Gorj.

Punerea la cârma organizaţiei PPDD Gorj, joi, fără un anunţ prealabil, a lui Cătălin Zamfira, considerat drept “omul lui Manţog”, a provocat un adevărat cutremur în filială. A urmat un şir de demisii şi de declaraţii împotriva lui Ionel Manţog, considerat artizanul loviturii îndreptate împotriva lui Prunariu. Căderea lui Prunariu a provocat însă un val de antipatie la adresa lui Manţog în organizaţie, fostul preşedinte şi Pecingină fiind apreciaţi, în schimb, pentru gestul lor. Problemele relatate de Gorjeanul, ca existând între cele două grupări apărute în PPDD Gorj s-au adeverit astfel, ca şi încercarea lui Manţog de a prelua controlul organizaţiei pentru a-şi pune proprii oamenii la candidaturi pentru parlamentare.

Zamfira, pus preşedinte interimar
Cum s-a derulat totul? Mai précis, Mihai Prunariu a fost informat joi după-amiază, de presă, că nu mai este preşedinte al PPDD Gorj, în locul său fiind numit un bucureştean cu origini de la Gorj, candidat de 5,3% al PPDD în sectorul 3 din Bucureşti. Zamfira are mandat de a conduce PPD pentru două luni de zile. Asta în condiţiile în care staff-ul PPDD Gorj trecuse, la începutul acestei săptămâni, pe la Dan Diaconescu să discute despre candidatura lui Prunariu la şefia PPDD Gorj. Prunariu declară însă ieri, la aflarea veştii că nu mai conduce PPDD Gorj, că, oficial, nu a primit nimic care să îl informeze de schimbarea care era anunţată, dar dacă este aşa el îşi anunţă demisia din PPDD Gorj şi din toate funcţiile obţinute în urma alegerilor locale. “Oficial nu am primit nicio înştiinţare dar dacă se dovedeşte că am fost înlocuit voi demisiona din toate funcţiile avute în partid şi din formaţiunea politică. PPDD a încăput pe mâna băieţilor deştepţi, aşa cum tot spun de câteva zile. Îmi cer scuze celor care au lucrat alături de mine, care m-au votat şi m-au susţinut, dar, în aceste condiţii nu mai am cum să rămân în partid”, a declarat, ferm, Prunariu. Motivul invocat de PPDD pentru schimbarea lui Prunariu este o aşa-zisă “lipsă de comunicare”. Prunariu susţine că alături de el vor mai pleca şi alte persoane din PPDD Gorj, lucru care s-a adeverit nici o oră mai târziu.

Demisii şi iar demisii ..şi Petrescu şef
La o jumătate de oră după, în cadrul unei conferinţe de presă, Prunariu dar şi Pecingină, Boian, Vulpe şi Buleteanu au demisionat. “A fost numit Cătălin Zamfira interimar.(..) Nu mi s-a comunicat vreun motiv pentru care am fost schimbat sau de ce nu mi s-a mai prelungit interimatul. În condiţiile acestea eu am luat decizia de a-mi pune demisia din partid şi din funcţia de consilier judeţean, pe parcurs urmând să vă spun motivele care au condus la demisia mea din partid”, a declarat Prunariu. Nu sunt singurii care au făcut asta, zilele următoare fiind anunţate noi demisii. Nu mai este negată, de asemenea, influenţa nefastă a lui Manţog asupra PPDD Gorj. “Eu unul nu o să lucrez cu Ilie Petrescu, nu o să îmi asociez numele cu Ionel Manţog într-o construcţie politică, având în vedere că cele două personaje sunt în spatele acestei demiterii. Cei doi pe unde au fost doar au dărâmat, partide şi organizaţii”, a declarat Pecingină. Manţog, considerat capul răutăţilor în acest dosar, a refuzat să discute despre cele întâmplate în PPDD Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here