Prunariu: “Încerc să găsesc motivaţii pentru jucători”

255

Panduri visează la un bagaj important de puncte pe care să le obţină în ultimele etape ale turului.

Victoria de la Braşov a deschis apetitul de puncte al pandurilor, care vor acum cât mai multe din cele 9 puncte rămase de câştigat până la finalul turului. Preşedintele Mihai Prunariu dezvăluie că a avut o discuţie cu jucătorii în care au căzut de acord că echipa gorjeană ar trebui să strângă 10-12 puncte din ultimele 4 etape ale turului: “Am avut o discuţie cu jucătorii înainte de meciul de la Braşov şi am făcut o înţelegere între noi că fac minim 10 puncte şi că discutăm după aia. Ei au obligaţia să câştige încă şapte puncte. Le-am spus că dacă fac 10-12 puncte, vom mai discuta. E un regulament de ordine interioară. Consiliul de Administraţie poate să hotărască orice în ceea ce priveşte acordarea primelor către jucători. Încerc să găsesc motivaţii pentru jucători. Am încredere în continuare că avem o echipă bună, că locul nostru este în obiectiv şi că până la final vom fi acolo. Obiectivul este locurile 1-6 şi la finalul sezonului vom fi acolo, ne vom încadra în obiectiv. În plus vrem să mergem cât mai sus şi în Cupa Ligii şi în Cupa României. În etapele rămase nu am stabilit un obiectiv legat de locul ocupat, obiectivul nostru a fost stabilit ca în ultimele patru etape să luăm 10 sau 12 puncte, iar până acum am luat trei dintre ele”, a mărturisit preşedintele Pandurilor.

Program cu două tăişuri
Petre Grigoraş crede că programul accesibil pe care Panduri pare să-l aibă la acest final de an s-ar putea întoarce împotriva echipei dacă nu se vor obţine rezultatele dorite. Meciurile ce au mai rămas de jucat sunt contra unor echipe cu care Panduri se luptă acum pentru evitarea locurilor retrogradabile, iar punctele ce s-ar pierde contra lor ar cântări enorm: “Este un program acccesibil pe finalul acestui an, dar asta va depinde numai și numai de noi. Pare la prima vedere facil, dar dacă nu îl vom trata cum trebuie, poate fi o lovitură sub centură pentru noi…”, atenţionează antrenorul Pandurilor. În acelaşi timp, Grigoraş spune că echipa pe care o conduce s-a descătuşat şi, după revenirea unor jucători ce au fost accidentaţi în ultima vreme, Panduri va juca doar la victorie până la finalul anului, indiferent de competiţie: “Cred că jucătorii s-au descătușat puțin la Brașov, iar acum au încrederea necesară de a aborda doar la victorie aceste cinci partide. În plus, în cele 2 săptămâni de pauză, avem posibilitatea să ne recuperăm și jucătorii cu probleme. Exceptându-l pe Christou, cred că și Matulevicius și Răduț, o să revină 100%”, a mai spus Grigoraş.

Depunctarea a luat locul retrogradării
Oficialii Pandurilor consideră binevenită măsura prin care echipele ce nu vor reuşi să obţină licenţa nu vor fi retrogradate, ci doar amendate şi depunctate. Preşedintele Mihai Prunariu salută noua formă a sancţiunilor la care vor fi supuse cluburile ce nu pot îndeplini criteriile de licenţiere: “Este o decizie corectă. Din punctul meu de vedere licenţierea cluburilor e prea complicată, sunt multe acte de făcut faţă de licenţierea UEFA. Aşa suntem noi românii mai catolici decât Papa. Consider că retrogradarea, care era prevăzută în Manualul de Licenţiere, era o măsură extremă, nu se aplica niciunde în Europa, şi având în vedere situaţia din România care nu este bună, cred că decizia luată e de bun augur. Ar trebui simplificată şi licenţierea pe care o facem pe plan naţional, în sensul că în fiecare an pe cele cinci criterii depunem dosare întregi de acte şi e o întreagă birocraţie”, a declarat Prunariu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here