Prunariu, despre amânarea Jocurilor Olimpice: ,,Sunt lucruri care trec în plan secund”

776

Preşedintele de la CS Pandurii, Mihai Prunariu, a salutat decizia Comitetului Olimpic Internaţional de a muta competiţia de la Tokyo pentru vara următoare. Jocurile Olimpice se vor disputa în 2021, iar Prunariu crede că hotărârea este normală. ,,Decizia este una corectă. Sănătatea sportivilor participanţi la Jocurile Olimpice este mai importantă decât orice. Având în vedere situaţia de la nivel mondial, dacă ne uităm la numărul de îmbolnăviri şi decese, cred că este cea mai bună soluţie. Toate lucrurile din viaţa noastră trec acum în plan secund. Cel mai important este să fim sănătoşi, noi şi apropiaţii noştri, sportivii şi oamenii dintre noi. Toţi trebuie să ne îngrijim de acest lucru”, a spus preşedintele de la CS Pandurii. Prunariu i-a sfătuit pe oameni să stea în case, şi a declarat că îşi protejează angajaţii pe care îi are în subordine. ,,Mi-am asumat responsabilitatea în ceea ce priveşte Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi am trimis toată lumea acasă. Singurul de la serviciu sunt eu. În ceea ce priveşte Clubul Sportiv Pandurii Târgu Jiu, respectăm legea, şi angajaţii au semnat contracte ca să muncească de acasă. Încerc să-i protejez cât mai mult să stea acasă, să aibă grijă de familii şi să nu intre în contact. Sper ca lucrurile să fie bine şi până la urmă ne asumăm fiecare responsabilitatea funcţiei pe care o deţinem şi a lucrurilor pe care le putem face”, a precizat Prunariu.

George Cosac: ,,Nimeni nu îşi doreşte să fie cel mai bogat din cimitir”
Amânarea Jocurilor Olimpice a fost salutată de majoritatea oamenilor de sport din ţară. Spre exemplu, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că performanţele individuale trebuie puse în plan secund. ,,Este o decizie înţeleaptă având în vedere pandemia de coronavirus care afectează întreaga planetă. Înainte de orice performanţă, indiferent de domeniu, sănătatea este pe primul loc, asta e clar. Chiar spunea cineva, şi-l citez, că nu îşi doreşte să fie cel mai bogat din cimitir. Deci orice trofee, medalii sau recompense financiare ar fi puse în joc, sănătatea este pe primul plan. Eu dacă aş fi fost pus în situaţia să dau un vot aş fi fost fără discuţie pentru amânarea Jocurilor. Acum, după amânarea celei mai importante competiţii sportive, sunt convins că toată lumea îşi va da mâna pentru că trebuie să luptăm toţi pentru stârpirea acestui virus”, a afirmat Cosac.

Covaliu: ,,Avem nevoie de o regândire a strategiei”
Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, a declarat că se aştepta la anunţul privind amânarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020. Oficialul COSR a precizat că federaţiile sportive vor trebui în perioada următoare să-şi reanalizeze obiectivele propuse pentru Jocurile Olimpice. Cel mai important este, şi în opinia lui Covaliu, ca populaţia să respecte măsurile de protecţie în această perioadă.,,E bine că a venit în momentul acesta, pentru a nu mai da loc la interpretări şi pentru a da posibilitatea sportivilor şi celor care îi conduc pentru a-şi reevalua planurile de pregătire, strategia. Am avut o primă şedinţă a Comisiei Tehnice Olimpice pentru sportul de performanţă, au făcut câteva recomandări pe care le vom trimite federaţiilor sportive naţionale, urmând a începe acest dialog vizavi de decizia de amânare a Jocurilor Olimpice. Dintre recomandări, în primul rând, este vorba de pregătirea sportivilor, a celor calificaţi şi a celor în curs de calificare. Avem nevoie de o regândire a strategiei până anul viitor. Trebuie să ştim dacă fiecare federaţie îşi menţine obiectivul, dacă îşi reevaluează acest obiectiv şi fiecare federaţie ce obiectiv are în perioada următoare, pe termen scurt şi după aceea să vedem un plan pe termen lung. Numărul de cazuri creşte în România şi eu cred că avem datoria fiecare dintre noi să fim disciplinaţi, că respectăm aceste măsuri, atât pentru noi, cât şi pentru cei din jurul nostru”, a afirmat Covaliu.

Szabo: ,,Visul sportivilor se năruie”
Campioană olimpică la atletism şi multiplă medaliată la toate competiţiile majore, Gabriela Szabo, a declarat că este foarte greu pentru sportivi să fie la parametri maximi, chiar dacă întrecerea de la Tokyo se va desfăşura în 2021.
,,O medalie olimpică sau pregătirea pentru jocurile olimpice nu se întâmplă cu un an în urmă. Se întâmplă cu foarte mulţi ani în urmă. Un sportiv se poate antrena patru, opt ani pentru a se califica la jocurile olimpice, ca după care să şi participe la competiţie. Este o muncă titanică, o muncă cum nu vă puteţi imagina. Ce disciplină şi ce muncă titanică este în spatele unui sportiv şi a echipei din spatele unui sportiv. În momentul de faţă, visul sportivilor se năruie. Sincer, mie îmi este teamă de viitor, mai ales că domeniul nostru, al sportului, este cel mai afectat în acest moment. Dar, ca om de sport spun că sănătatea primează în momentul de faţă şi trebuie să avem grijă de sănătatea sportivilor noştri şi a echipei tehnice, a staff-ului, a fanilor noştri. Trebuie să avem grijă de ei”, a spus Szabo.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here