Protopopul “braconier”, cercetat de Parchetul Motru

127

Protopopul Ionel Câmpeanu, de la Protoieria Târgu-Jiu Sud, ar putea scăpa cu o amendă în urma cercetării sale în dosarul de braconaj la căprior, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru. Câmpeanu a ajuns să fie anchetat, în vara acestui an, de către organele de poliţie, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce acesta şi-a împrumutat arma sa de vânătoare soţului contabilei de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj, Nicolae Merei, şi el cercetat în acelaşi dosar alături de o altă persoană.

Împrumutarea armei sale de vânătoare lui Nicolae Merei, ar putea să-l coste ceva la buzunar pe protopopul Ionel Câmpeanu, cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru pentru nerespectarea armelor şi muniţiilor. Asta deoarece poliţiştii care l-au anchetat iniţial şi-au finalizat cercetările pentru Câmpeanu, Merei şi Cuţitoiu şi au trimis dosarul spre instrumentare procurorilor de la Parchetul Motru. Cum dosarul nu a ajuns deocamdată pe rolul instanţei, este posibil fie ca dosarul să fi fost finalizat printr-o neîncepere a urmăririi penale pentru cei trei care s-ar fi ales cu câte o amendă administrativă, fie cercetările nu s-au finalizat din iunie. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, George Neagoe, susţine doar că dosarul se află la Parchetul Motru, fiind şanse mari ca acesta să fi fost deja instrumentat.

Arma, la confiscat
Arma de vânătoare a protopopului, confiscată imediat după ce a fost găsită în maşina lui Merei, fără autorizaţie de vânătoare la purtător, se pare că nu ar fi ajuns însă înapoi în posesia deţinătorului de drept care declara imediat după începerea cercetărilor că o folosea pentru tir şi chiar că intenţiona să o vândă într-un magazin specializat. Câmpeanu s-a retras imediat din AJVPS Gorj în momentul în care a ajuns să fie cercetat că şi-a împrumutat arma de vânătoare lui Nicolae Merei, deţinătorul unei autorizaţii de vânătoare la căprior. Poliţiştii din Mătăsari au depistat în urma unui control inopinat în trafic, în iunie, în maşina lui Merei două arme de vânătoare, una fără autorizaţie la purtător. Merei s-a ales cu dosar penal iar, pe parcursul anchetei, în dosar s-au iniţiat aceleaşi cercetări şi asupra deţinătorului armei de tir, Ionel Câmpeanu, dar şi asupra lui Cuţitoiu, implicat şi el în dosar. Din primele cercetări s-a constatat că participanţii la vânătoarea de căprior nu au fost însoţiţi de paznicul de vânătoare, aşa cum cerea legea, la desfăşurarea unei astfel de activităţi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here