Protoeria Târgu-Cărbunești îi numește duminică pe cei trei preoți în Parohia Baia de Fier! Enoriașii, nici măcar acum nu au fost consultați

608

La slujba din această duminică, protopopul Iulian Mărgineanu ar urma să-i numească pe cei trei preoți din Bumbești-Pițic, care ar urma să ocupe locul rămas vacant de la Baia de Fier, după pensionarea preotului paroh Constantantin Rădescu. Numirea a fost amânată timp de două săptămâni, după ce Gorjeanul a relatat că enoriașii din parohia rămasă fără preot s-au arătat nemulțumiți că mai marii bisericești nu i-au consultat pentru stabilirea înlocuitorului pentru Rădescu și, mai mult, vor aduce trei preoți în locul acestuia, toți din afara comunei, asta deși au existat solicitări și din Baia de Fier. După slujba din 30 decembrie, se vor nominaliza cei trei preoți din Bumbești-Pițic, enoriașii fiind pregătiți să ceară explicații celor care au luat decizia numirii și majorării astfel cheltuielilor pentru parohia care trebuie să acopere în loc de un salariu, trei. Cei trei viitori numiți vor fi împărțiți la biserica principală și la catedrală, enoriații denumind astfel biserica nouă din localitate, ridicată și din donațiile lor. Femeile sunt pregătite să boicoteze spovedania și mai multe familii au anunțat că sunt gata să nu primească cu Crăciunul noii slujbași ai protoeriei. ,,Nu vrem taxe mai mari și să suportăm noi trei salarii pentru noii preoți. Nu înțelegem de ce, primăria din Baia de Fier nu a luat poziție pentru că și în localitate sunt destui preoți capabili să ocupe postul preotului Rădescu. Cum o să vină, popa din Bumbești-Pițic la capul muribundului, pentru împărtășanie, că până vine sfârșește omul. Mai mult, unul dintre viitorii numiți locuiește în Târgu-Jiu,, a spus, revoltat, unul dintre enoriași.
A.STOICA

1 COMENTARIU

  1. pentru clarificare: art.123 alin (7) BOR “Preotii si diaconii sint numiti la parohie de chiriarh..”,recte dr.acad.Irineu. Actualul Statut al BOR nu prevede nimic referitor la pozitia credinciosilor in aceasta chestiune.Credinciosii sa faca bine si sa plateasca ca au de unde! Este normal sa fie numiti trei preoti din urmatoarele considerente :
    Cei trei au aceasi valoare cit avea cel care a iesit la pensie- unul singur nu face fata, cel mult fete ,fete.
    Exista un excedent de teologi pe piata muncii si in consecinta numirea lor in posturi este facuta pe ritmul manelelor “fara numar” cum si Facultatile de Teologie produc teologi “fara numar”. Sa fie sanatosi si creinciosii sa aiba multa rabdare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here