Protocolul “Mogulului lămpaşelor”, atacat la Tribunal

84

IMG_6379Protocolul semnat luni la Târgu-Jiu de ministrul Economiei, Ion Ariton, şi liderul de sindicat al Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Marin Condescu, supranumit şi “Mogulul lămpaşelor” va fi contestat astăzi la Tribunalul Gorj. Cel care a promis ieri că va ataca în instanţă miercuri protocolul lui Condescu este Constantin Creţan, liderul Federaţiei Naţionale

a Muncii(FNM) care a susţinut că va denunţa în faţa magistraţilor acest protocol la care nu au fost invitaţi să îşi spună părerea şi alţi sindicalişti.

Deşi protocolul lui Condescu mai trebuie să obţină câteva semnături importante pentru a putea fi pus în valoare sau mai precis în practică, documentul este, şi în aceste condiţii, atacat şi contestat. Cel care şi-a permis să se ia “de guler” cu Marin Condescu este Constantin Creţan, liderul FNM, considerat însă drept cantitate neglijabilă de către “Mogulul lămpaşelor”. Creţan a anunţat ieri că a întocmit deja documentul necesar în instanţă prin care cere anularea protocolului semnat de Ariton. “Ne ducem cu el până în pânzele albe. Ne judecăm să stopăm şi realizarea Electra şi o să cerem instanţei să anuleze acest protocol realizat, de fapt, de omul Puterii”, a declarat, revoltat, Creţan.

“Nu vrem disponibilizări!”

Creţan menţionează că nici el nu încurajează disponibilizările dar subliniază că măsura gândită de Condescu privind concedierea salariaţilor care mai au doi ani până la pensionare şi plătirea lor acasă cu 75% din salariu şi 25% din vechime nu ar fi o soluţie. “Nu voi afecta cu nimic salariaţii dacă atac protocolul. Ar trebui însă găsite alte soluţii pentru a se evita disponibilizările”, a conchis Creţan care a dezvăluit în ultimele luni mai multe ilegalităţi comise de clica “mogulului”.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here