Protocol USL „respectat” de PSD şi PNL Gorj

320

IMG_3189Cele două partide componente ale Uniunii Social Liberale din judeţ aflate în dispută în ultima perioadă au dat ieri asigurări că respectă protocolul de funcţionare al USL, deşi fiecare a continuat să îşi susţină demersurile în privinţa modului în care vor fi împărţite candidaturile la primării în cadrul alegerilor locale de anul viitor.

carciumaru psdBiroul Permanent Judeţean al PSD s-a întrunit ieri la prânz pentru a analiza colaborarea pe care o are filiala judeţeană cu liberalii, după ce aceştia au anunţat public faptul că vor 33 de candidaturi din cele 70 existente la nivelul judeţului. La finalul şedinţei social-democraţii au anunţat că filiala lor respectă protocolul de funcţionare al USL şi că va înfiinţa o comisie care să se întâlnească săptămâna viitoare cu una similară din cadrul Alianţei de Centru Dreapta, formată de PNL şi Partidul Conservator.

Delegaţia PSD va fi condusă de preşedintele Florin Cârciumaru, iar ca membri vor participa primvicepreşedintele Ion Călinoiu şi vicepreşedinţii Vasile Popeangă, Gheorghe Milosteanu, Laurenţiu Ciurel, Andrei Maioreanu şi Ion Ciocea. Comisia respectivă aşteaptă un răspuns din partea liberalilor în privinţa datei la care să aibă loc întâlnirea, despre împărţirea posturilor în formula 37 la PSD şi 33 la PNL social democraţii precizând că au formulat „alternative” ce ar urma să fie puse în discuţie la întâlnirea de săptămâna viitoare. Până atunci, liberalii s-au întâlnit şi ei aseară într-o şedinţă pentru a stabili data la care vor convoca Delegaţia Permanentă a filialei. Acesta este forul decizional care, conform statutului PNL, poate decide în privinţa implicării organizaţiei judeţene în alegerile locale alături de PSD sau pe cont propriu. Preşedintele Dian Popescu a menţionat că „alternativele” despre care vorbeşte PSD Gorj vor fi acceptate de liberali doar dacă aceştia vor avea convingerea că USL va câştiga mai multe voturi decât în formula împărţirii 37/33, chestiunea colaborării sau a unui divorţ în USL Gorj nefiind încă pe deplin tranşată după ziua de ieri.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here