Protocol de cooperare şi înfrăţire între Sanitas România şi Federaţia Sindicală Sănătatea din Moldova

295

Pe data de 10.12.2015, în cadrul Consiliului Naţional SANITAS, reprezentanţii Federaţiei Sindicale Sănătatea din Republica Moldova şi cei ai Federaţiei SANITAS au semnat un Protocol de cooperare şi înfrăţire privind schimbul de experienţă şi demararea unor acţiuni comune privind rolul mişcării sindicale şi consolidarea relaţiilor de prietenie, de încredere şi de bună înţelegere între cele două federaţii.

Valentin Popa, preşedintele UJT Sanitas Gorj şi colegii săi Gheorghe Boruga şi Lucian Ardelean au fost invitaţi, alături de alţi opt lideri Sanitas, la cea de-a XXX-a ediţie a Spartachiadei Lucrătorilor ocrotirii sănătăţii. Evenimentul a fost organizat de Federaţia protocol sanitas (1)Sindicală „Sănătatea” din Republica Moldova, în perioada 10-13 septembrie 2015. Întors acasă, liderul Sanitas Gorj a declarat că se va încheia un protocol cu Federaţia „Sănătatea” din Republica Moldova şi că „şi sportul uneşte sindicatele”. Trei luni mai târziu, vorbele s-au concretizat în fapte, la data de 10 decembrie, în cadrul Consiliului Naţional SANITAS, reprezentanţii Federaţiei Sindicale Sănătatea din Republica Moldova şi cei ai Federaţiei SANITAS au semnat un Protocol de cooperare şi înfrăţire privind schimbul de experienţă şi demararea unor acţiuni comune privind rolul mişcării sindicale şi consolidarea relaţiilor de prietenie, de încredere şi de bună înţelegere între cele două federaţii. “Ne-am dorit semnarea acestui protocol pentru a cimenta relaţiile deja existente, încă din anii ‘90. Consider că avem de învăţat unii din experienţa altora pentru a găsi soluţii la problemele comune din sistemul sanitar”, a declarat Aurel Popovici, preşedintele Federaţiei Sindicale Sănătatea din Republica Moldova.

Obiectivele protocolului
Potrivit conducerii Sanitas, obiectivele protocolului vizează următoarele domenii: dezvoltarea sectorului sanitar public, stabilirea unor proiecte comune în domeniul protocol sanitas (2)educaţional şi cel al formării profesionale continue, probleme de politică socială, domeniul cultural. “Salutăm dorinţa fraţilor noştri de peste Prut de a participa alături de noi în identificarea căilor de eficientizare a protecţiei drepturilor sindicale şi a creării unui schimb de informaţii de interes comun, de practici şi experienţe de activitate”, a declarat Leonard Bărăscu, preşedintele SANITAS.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here