Protocol de colaborare între Salvamont România şi Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speologico – Veneto

318

După rezultatele de excepţie de la Dolomiti Rescue Race de anul trecut, precum şi în urma discuţiilor purtate de către conducerea Salvamont România cu omologii italieni în schimburile bilaterale din ultimul an, la finele săptămânii trecute s-a oficializat, de către cei doi preşedinţi, Protocolul de colaborare între Salvamont România şi Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speologico – Veneto.

Salvamontiştii români au avut ocazia să prezinte, în ultimul an, delegaţiilor salvatorilor italieni, modul de organizare a structurilor Salvamont, bazele şi posturile salvamont, sistemul de formare şi Centrul Naţional de pregătire, metodele de intervenție şi dotările specifice. „Nivelul ridicat al activităţii de salvare montană din România a încântat partea italiană, una dintre ţările cele mai avansate în acest domeniu, care a dorit oficializarea unui parteneriat bilateral prin care să facem schimburi de bune practici, pregătirea în comun a instructorilor şi a salvatorilor. În faza finală sunt acum şi discuţiile şi detaliile de colaborare cu celelalte structuri care sunt implicate în salvarea montană din Italia, Guardia di Finanza si Fisps/ Federazione Italiana Sicurezza Piste Sci, structuri care şi-au anunţat şi ele interesul de a colabora cu Salvamont România.
Prima acţiune planificată să înceapă, după data semnării protocolului, a fost realizarea de către partea italiană a unui stagiu de pregătire şi omogenizare între instructori şi salvatori italieni şi patru instructori Salvamont, acţiune desfăşurată în masivul Dolomiti, în zona de activitate a echipei Feltre”, confirmă Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Săptămâna viitoare, la congresul internaţional de Salvare montană CISA IKAR de la Chamonix Franţa, cele două părţi vor prezenta celor peste 100 de delegaţii de pe toate continentele lumii, protocolul încheiat şi obiectivele sale.
Salvamont România are o preocupare permanentă pentru creşterea calităţii serviciilor asigurate în zona montană!
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here