Protestele de la Târgu-Jiu au scăzut în intensitate

93

protestProtestatarii gorjeni s-au adunat ieri pentru cea de-a cincea zi consecutivă în Piaţa Prefecturii pentru a protesta împotriva actualei guvernări. Deşi duminică trebuia să fie ultima zi a protestelor, Primăria Târgu-Jiu a prelungit autorizaţia pentru desfăşurarea manifestaţiilor până pe data de 29 ianuarie.

protest (1)Protestele au continuat şi în acest week-end la Târgu-Jiu, chiar dacă oamenii nu s-au mai adunat în număr atât de mare ca în primele două zile. Duminică, peste 100 de protest (3)manifestanţi de toate vârstele, de la copii la pensionari, s-au adunat în Piaţa Prefecturii şi au protestat timp de aproximativ 3 ore, cerând în mod repetat demisia Guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu. Profitând de faptul că au avut la dispoziţie şi două microfoane, oamenii şi-au exprimat nemulţumirile legate de lipsa locurilor de muncă, de pensiile mici sau de taxele prea mari. “Ne-au luat ăştia şi ce am protest (4)avut mai prost. Ne-au luat serviciile, ne-au tăiat 15% din salariu, au pus taxa auto, au făcut numai rău în ţara asta. Să plece!”, a spus unul dintre protestatari. Din Piaţa Prefecturii nu au lipsit în aceste zile nici cei mici. Însoţiţi de părinţi sau de bunici, ei au venit să protesteze pentru „un viitor protest (5)mai bun”. Cea de-a cincea zi de proteste a decurs la fel de paşnic ca şi cele precedente, nefiind nevoie de intervenţia jandarmilor. Mai mult, oamenii au scandat în repetate rânduri „Jandarmii sunt cu noi! Jandarmii sunt cu noi!” sau „Jandarmi nu uitaţi că şi voi aţi fost furaţi!”. protest (6)Dacă sâmbătă şi duminică, în stradă au ieşit în jur de 100-150 de manifestanţi, vineri ploaia i-a ţinut pe mulţi în case, numai 50 de târgujieni încumetându-se să ţină piept vremii reci. Vineri, manifestanţii au trecut, ca în fiecare zi de altfel, şi pe la sediul PD-L, unde au aprins lumânări „pentru regimul Băsescu”.

protest (7)Încă o săptămână de proteste

Conducerea Federaţiei Naţionale a Muncii a obţinut aprobare de la Primăria Târgu Jiu pentru încă şase zile de protest. Deşi primăria aprobase iniţial proteste până pe 23 ianuarie, vineri a aprobat cererea de prelungire până pe 29 ianuarie, excepţie făcând ziua de marţi, 24 ianuarie. Până în prezent, manifestanţii de la Târgu Jiu au fost paşnici, iar jandarmii nu au aplicat nici o sancţiune.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here