Protestează pentru pământ – Un bătrân din Bâlteni, din nou, în greva foamei

421

protest (1)Un bătrân de 72 de ani din Bâlteni a protestat ieri în faţa Prefecturii Gorj pentru o bucată de pământ şi o fântână. Printre cei arătaţi cu degetul de către pensionar, se află şi primarul comunei în care 

locuieşte, Vasile Vlăduleanu. Ion Dobroiu are 72 de ani şi nu este pentru prima dată când recurge la astfel de gesturi. În 2005 i-a fost anulat un titlu de propietate pe o bucată de teren, lucru care l-a nemulţumit foarte tare pe bătrân. Acesta a protestat de nenumărate ori şi în faţa tribunalului Gorj, ulterior ajungând chiar la Bucureşti. Văzând, însă, că nu este luat în seamă, omul s-a hotărât: nu va renunţa până când nu i se va face dreptate. „Voi sta aici cât va fi nevoie. Sunt de la 8 dimineaţa şi, dacă trebuie, stau şi la noapte şi mâine, până vine domnul prefect să scrie că merge la faţa locului să vadă actele mincinoase”, declara Dobroiu.
„Am respectat hotărârea judecătorească”
Întrebat despre aceste probleme, prefectul judeţului, Ion Florescu, a spus că nu este de competenţa sa şi că bătrânul ar trebui să se adreseze Parchetului pentru a depune o plângere. Printre cei acuzaţi că, prin acte false, i-au luat terenul cu pricina se află chiar primarul din Bâlteni, Vasile Vlăduleanu. Acesta, însă, se dezvinovăţeşte: „Primăria nu este parte în procesele în care s-a judecat domnul Dobroiu. Nu pot să trec peste o hotărâre judecătorească, indiferent cum este ea considerată de părţi. Eu am respectat hotărârea judecătorească”.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here