Proteste Cartel Alfa la Gorj: Oamenii o duc din ce în ce mai rău

867

Sindicaliștii de la Cartel Alfa protestează, vineri, în Piața Prefecturii din Gorj. Principala revendicare este legată de politica de austeritate în domeniul salarizării.

„Suntem nemulțumiți de salariul minim pe economie, de modificarea legii dialogului social. Au fost proteste în toată țara. Noi am participat și în caravana care a plecat de la Baia Mare – Ploiești – Târgu Mureș, și apoi trei zile la București, la Cotroceni. Am pichetat sediile partidelor și Ministerul de Finanțe. Acum așteptăm. Deocamdată, Guvernul nu dă niciun semn că ar face un pas în spate. După alegerile parlamentare au anunțat că va fi un an cu plafonări de salarii”, a spus Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj, la un post local de radio.

„Nici măcar măștile nu ni le permitem”
Totodată, sindicaliștii sunt nemulțumiți de creșterea insuficientă a salariului minim.
„Contribuțiile reprezintă una dintre marile probleme, pentru că angajatul plătește foarte mult. Și atunci din 2.300 de lei brut, un angajat rămâne undeva la 1.300 de lei bani în mână. E clar că nu sunt suficienți. Suntem obligați să purtăm măști. Iar cu mărirea de 42 de lei, pe care au dat-o dumnealor, nici măcar măștile alea nu le permitem”, a spus Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj, la un post local de radio.
Liderul de sindicat spune că în campania electorală s-au promis multe, dar oamenii o duc din ce în ce mai rău. „Oamenii o duc din ce în ce mai rău. E greu, la Gorj, să scoatem doar 100 de oameni în stradă, cum e legea. Primesc telefoane de dimineața până seara că vor să vină alături de noi. Din păcate, asta e legea acum. Nu putem fi mai mulți de o sută în stradă. E clar că oamenii nu vor mai răbda foarte mult. Toate s-au scumpit și noi punem 42 de lei la salariu. Nu e rușinos?”, a mai spus liderul Cartel Alfa.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here