Protest spontan – Membrii Obştii „Muntele Runcu”, nemulţumiţi de deciziile judecătoreşti

100

IMG_9640Peste 60 de persoane s-au aflat ieri în faţa Tribunalului Gorj pentru a protesta faţă de deciziile judecătoreşti. Membrii Obştii „Muntele Runcu” sunt nemulţumiţi pentru că, în urmă cu doi ani, Judecătoria Târgu-Jiu a dat câştig de cauză unor persoane care s-au numit singure în Consiliul de Administraţie, cu toate că un astfel de consiliu exista şi era format chiar din membrii Obştii.

Oamenii acuză judecătorii din Tribunalul Gorj, care, spun ei, îi trimit de la unul la altul şi nu rezolvă nimic.

Obştea „Muntele Runcu” s-a reînfiinţat în anul 2000, ca asociaţie de moşeni, printr-o adunare ad-hoc. În perioada 2000-2008, în baza acestui statut, s-au ales mai multe Consilii de Administraţie. După spusele membrilor Obştii, necazurile acestora au început după alegerile din martie 2008, când Constantin Tabacu, membru al Obştii şi Anca Atanasie, care la acea dată nu era membru, au contestat procesul verbal al Adunării Generale şi au cerut anularea acestuia. Contestaţia nu a fost depusă în termen de 15 zile de la desfăşurarea Adunării Generale. Instanţa de fond a admis excepţia lipsei calităţii procesuale a reclamantului Anca Atanasie şi a respins acţiunea formulată de Tabacu. „Vreo patru, cinci persoane, în frunte cu Anca, Tabacu şi Albu, s-au intitulat Consiliul de Administraţie. Judecătoria Târgu-Jiu a luat hotărârea în calcul şi judecătoarea Ivăniş i-a pus peste noi. În acest moment, Obştea este fără conducere, este la pământ cu taxele şi impozitele. Noi suntem peste 1.000 de acţionari, e dreptul nostru de proprietate şi nu acceptăm să îşi bată joc de noi” a declarat Piriş, fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Obştii „Muntele Runcu”.

Nu au fost primiţi în sala de judecată

Membrii Obştii „Muntele Runcu” au venit ieri la Tribunalul Gorj pentru a li se face dreptate. Aceştia cred că principalul scop al Consiliului de Administraţie, care a fost pus în această funcţie de către judecători, este divizarea obştii. „Am vrut să intrăm la preşedintele Tribunalului, nu ne primeşte, judecătorii ne iau în bătaie de joc. Am venit 60 de oameni astăzi (n.r. joi), nu au vrut să ne primească. Solicităm Instanţei de Judecată să revizuiască hotărârile judecătoreşti. Nu trebuia ca Judecătoria să numească în Consiliul de Administraţie nişte oameni care nici măcar nu sunt membri, să administreze averea noastră. E bătaie de joc. E dreptul nostru de proprietate. Nu e posibil ca Tribunalul Gorj să numească prin decizii Consilii de Administraţie fără voinţa acţionarilor, a membrilor obştii”, spuneau nemulţumiţi oamenii. Şi Gheorghe Vitejeanu, membru al primului Consiliu de Administraţie al Obştii „Muntele Runcu” nu este de acord cu decizia judecătorilor. „Această obşte a fost înfiinţată cu greu, prin hotărâri judecătoreşti, la Curtea de Apel Craiova. În 2008, la o Adunare Generală, s-au găsit nişte nemulţumiţi, care au format în 2009 comitetul ad-hoc, cu un număr de 15-20 de persoane, şi s-a ales un aşa zis Consiliu de Administraţie. Sunt noi în Consiliul de Administraţie ales legal în anul 2010 de membrii Obştei şi Instanţa de Judecată. I-a înscris doamna Ivăniş, peste noi, în registrul asociaţiei. Din cei care au făcut un nou comitet, decât câţiva sunt membrii ai Obştei. Judecătoarea nu trebuia să îi înscrie peste noi, Consiliul de Administraţie se alege de către membrii Obştei, nu de Judecătorie sau de Tribunal. Noi am făcut recurs la decizia de a-i pune pe acei oameni în consiliu, dar nu ne primesc în audienţă” a spus nemulţumit acesta. Şi acesta acuză judecătorii. „Azi (n.r. joi) am venit peste 60 de oameni, dar degeaba. Ei tot amână recursul, judecător după judecător, ne trimit din unul în altul şi nimeni nu face nimic. Ei au văzut că această judecătoare Ivăniş a greşit cu trecerea lor în registru. Noi vom merge şi la procuratură, şi la DNA şi la Ministrul Justiţiei, deşi preşedintele tribunalului refuză să ne primească memoriul, vom trimite prin poştă şi vom primi un răspuns să citească exact situaţia reală care a fost la Obştea „Muntele Runcu” pentru că oamenii sunt foarte nemulţumiţi” a încheiat Vitejeanu.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here