Protest spontan la Liceul Tehnic Motru! 20 de profesori nu au mai intrat la cursuri

5941

Un protest spontan a fost declanșat la Liceul Tehnic Motru, în această dimineață. Profesorii au refuzat să mai intre la ore, asta în semn de protesta față de nerespectarea de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj a proiectului privind planul de școlarizare realizat de liceu.

În proiectul planului de școlarizare s-au propus, de către unitatea de învățământ, pentru anul școlar viitor, opt clase de liceu/zi. Din care, miercuri, s-au aprobat de către IȘJ doar cinci clase. Dascălilor li s-ar fi cerut telefonic să stabilească ei singuri la ce clase renunță, lucru absolut incorect.Profesorii liceului nu au fost de acord, și astăzi nu au intrat la ore și spun că nu vor intra până nu li se dau clasele stabilite în proiect. Asta deoarece altfel sunt în pericol catedrele angajaților. Acțiunea de protest a fost spontană și a început în jurul orei 10.00.

Profesorii sunt supărați că IȘJ nu a ținut cont nici de proiectul planului de școlarizare propus de unitatea de învățământ din Motru și nici de nevoile de la nivelul localității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here