Protest la Termocentrala Mintia

418

Aproximativ o sută de salariați din cadrul Termocentralei Mintia, din judeţul Hunedoara, au început, ieri dimineață, un protest spontan. Energeticienii susțin că principala nemulțumire este neplata contribuțiilor sociale și avertizează că nu vor renunța la această acțiune până când nu vor veni la fața locului premierul Viorica Dăncilă și cei doi lideri politici Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

“Se continuă protestul. Sunt în cantină acum și vor să protesteze în continuare. Au fost 100 de dimineață, acum sunt 80, dar se vor alătura și cei care ies din schimbul I. Ni s-a spus că vine ministrul Energiei, miercuri, dar nu avem nimic scris. S-ar putea să continuăm protestul și după ce pleacă ministrul.
Îngrijorarea angajaților este legată de neplata contribuțiilor sociale și viitorul sumbru al termocentralei.


Revendicarea principală este acordarea unei scheme de sprijin pentru a acoperi diferența între prețul megawatului și prețul obținut din vânzarea energiei în Piața Zilei Următoare.

Complexul Energetic Hunedoara a virat către bugetul de asigurări sociale o parte din contribuţiile sociale ale angajaţilor, pe ianuarie. În aprilie probabil nu vor fi bani de salarii”, a declarat Cristian Iștoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.
În prezent, unitatea are 760 de angajați.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here