Protest la Târgu-Jiu, faţă de eutanasierea câinilor comunitari

265

Membrii Asociației Pro Animals au protestat pe 8 martie, la Târgu-Jiu, alături de alți iubitori de patrupede, împotriva eutanasierii câinilor comunitari. Aceştia s-au manifestat paşnic, afişând pancarte cu mesaje împotriva autorităţilor, dar şi împotriva cruzimii faţă de animale.

DSCN0403La Târgu-Jiu, sâmbătă, 8 martie, iubitorii de animale, membri ai Asociației Pro Animals România au spus NU eutanisierii câinilor comunitari. Astfel de proteste s-au desfăşurat în toată Europa, în semn de solidaritate faţă de eutanasierea câinilor maidanezi.
“A fost ziua protestelor împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân, iar protestele au avut loc în toată lumea, nu doar la noi în țară. Protestăm faţă de eutanasierea câinilor şi am venit să susţinem dreptul la viaţă al acestora. Câinii nu trebuie să stea pe stradă, dar nici nu trebuie omorâţi. Soluţiile la eutanasiere ar fi sterilizarea, adopţiile sau microciparea câinilor vagabonzi. Am protestat împotriva cruzimii față de animale. Mai multe ONG-uri din lume au cerut Guvernului să ia măsuri împotriva celor care ucid cu o cruzime ieșită din comun câinii.
DSCN0405Asociația Pro Animals spune NU eutanasierii și facem apel la autoritățile din Gorj și le reamintim faptul că exterminarea câinilor nu a dus la scăderea numărului lor de pe străzi. Singurele metode sunt sterilizarea, adopțiile și prevenirea abandonului!”, a spus Carmena Șerbănoiu, președinta Pro Animals România.
Andrada Bărăitaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here