Protest la Motru împotriva comasării a două şcoli

111

Circa 200 de elevi şi vreo 15 profesori de la Colegiul Naţional George Coşbuc din Motru au protestat ieri la prânz împotriva deciziei de comasare a unităţii de învăţământ cu o altă şcoală din oraş, după ce, la revenirea din vacanţă au aflat cu toţii de decizia respectivă, luată la sfârşitul săptămânii trecute de Consiliul Municipal Motru. Dascălii şi elevii au aşteptat să se termine orele din prima zi de şcoală de după vacanţă, după care s-au strâns în curtea şcolii, unde au protestat, declarând că nu sunt de acord cu decizia prin care Şcoala Generală Nr. 2, situată în imediata vecinătate a liceului, să fie unificată cu acesta.

„Noi suntem o şcoală cu tradiţie, avem rezultate bune la olimpiade şi la diferite concursuri, dar, cu toate acestea, nu ne-a consultat nimeni, nu ne-a întrebat nimeni nimic. Pur şi simplu am venit azi la şcoală, după vacanţă, şi am aflat că cei de la Şcoala 2 vor fi colegi cu noi. Nu se poate aşa ceva. Noi facem aici performanţă, avem rezultate la olimpiadă, nu ni-i pot băga pe gât pe cei de la şcoala respectivă doar pentru că aşa au vrut cei de la Primărie”, a spus Nicolae Negrea, unul dintre dascălii protestatari.
Directorul Valeriu Drulă nu a venit în mijlocul profesorilor şi elevilor care au protestat în curtea Colegiului Naţional, dar le-a comunicat acestora că, tot ieri, şi-a înaintat demisia din funcţia de director al unităţii de învăţământ. El spune că nu este de acord cu procesul de unificare a celor două unităţi de învăţământ şi, ca urmare, a decis să părăsească funcţia de conducere. Drulă a mai demisionat în trecut de două ori din funcţia de conducere, în timp revenind pe poziţia părăsită, el fiind recunoscut ca un bun manager.
Protestul de la liceu i-a luat un pic prin surprindere pe reprezentanţii administraţiei locale, viceprimarul Tudor Dobrică recunoscând că a aflat doar de la Jandarmerie şi de la jurnalişti despre protestul profesorilor şi elevilor, el menţionând că directorul Drulă nu l-a informat despre demisie, mai ales că săptămâna trecută susţinea procesul de comasare dintre cele două unităţi de învăţământ.
„Aveam termen limită de la Inspectoratul Şcolar Gorj să clarificăm situaţia unităţilor de învăţământ în anul şcolar 2013-2014, iar dumnealui a fost de acord cu comasarea, mai ales că noua structură urma să aibă peste 1800 de elevi, ceea ce reprezintă un avantaj în atragerea de fonduri europene. Şcoala şi liceul sunt, practic, în aceeaşi curte, au aceeaşi bază sportivă comună, iar elevi de la liceu învaţă în clase excedentare de la şcoala generală”, a menţionat viceprimarul municipiului Motru.
Elevii şi profesorii care au participat la protest au anunţat că vor depune o cerere la Primărie pentru autorizarea unui miting de protest în faţa instituţiei pentru a-şi manifesta în continuare opoziţia faţă de decizia de comasare a Şcolii Generale numărul 2 cu Colegiul Naţional George Coşbuc din Motru.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here