Protest azi la Divizia Minieră a CEO pentru reducerea locurilor de muncă ale Minprest din zona Motru

254

Locurile de muncă ale salariaţilor Minprest, preluaţi de la fostul SNLO, care prestează acum la UMC Roşiuţa şi UMC Lupoaia sunt puse sub semnul întrebării. Asta deoarece, conducerea Diviziei Miniere a luat recent o decizie de reducere a locurilor de muncă în cauză, în prag de sărbători, vizaţi fiind salariaţii de la spălătorii şi lămpării. Nemulţumirile a zeci de angajaţi de la cele două cariere din Motru au determinat o discuţie astăzi la Divizia Minieră a directorului Antonie cu liderii de sindicat de la cele două cariere. O parte dintre angajaţii afectaţi anunţă că vor protesta în faţa Diviziei Miniere, dimineaţa la 8.30, pe timpul negocierilor care vor avea loc în sediul Diviziei Miniere a CEO.

La UMC Lupoaia prestează cam 20 de salariaţi ai Minprest, cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, pentru activităţi în lămpăria şi spălătoria unităţii. Salariaţii în cauză au fost anterior angajaţi ai fostului SNLO, unii având şi calificarea de electrician. Munca respectivilor nu este uşoară şi se desfăşoară în schimburi. La UMC Roşiuţa sunt peste 30 de angajaţi ai Minprestului, aflaţi în aceeaşi situaţie, oamenii fiind anunţaţi în ultimele zile că ar urma să rămână fără locuri de muncă. Angajaţii au alertat la rândul lor liderii de sindicat, nici aceştia nefiind informaţi oficial despre reducerea de posturi în cauza.
“Am rămas surprins când membrii mei de sindicat m-au întrebat ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă, ei auzind că, de sărbători, li se vor desfiinţa posturile de la cele două cariere din Motru. Am încercat să contactez conducerea Diviziei Miniere a CEO pentru mai multe lămuriri, încercând să conving oamenii că informaţia pe care au auzit-o nu este încă confirmată. Nu am reuşit să vorbeasc însă cu directorul Daniel Antonie, motiv pentru care joi dimineaţă mă voi prezenta la Divizia Minieră pentru a cere lămuriri în această problemă. O parte dintre angajaţi, liberi joi, mi-au spus că vor veni şi ei acolo, urmând să protesteze, dacă va fi cazul, pentru menţinerea locurilor lor de muncă. Nu mi se pare normal că aceşti angajaţi, care au fost preluaţi în interes de serviciu, dar care au rămas cu salarii de mizerie, vor rămâne şi fără acestea în prag de sărbători. Salariaţii mai au şi ale probleme la nivel de Minprest cu zile de concediu fără salariu, primite masiv de la unitate, şi care li se impută astăzi în mod ilegal. Voi cere directorului Antonie reincluderea acestor salariaţi în sistem, pentru că acolo le este locul”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la UMC Lupoaia. Sindicalistul susţine că alături de angajaţii afectaţi de la Lupoaia în faţa Diviziei Miniere, joi dimineaţa, se vor afla salariaţi de la UMC Roşiuţa.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here