Protest al sătenilor, în faţa Prefecturii Gorj

135

prefectura facuta de mineCâţiva locuitori deranjaţi de atitudinea primarilor din comunele Stăneşti şi Dăneşti s-au adunat ieri în faţa Prefecturii Gorj pentru a-şi spune nemulţumirile.

Aceştia nu au fost trataţi cu indiferenţă, autorităţile judeţene ascultându-le păsurile.

Grupurile de protestatari veniţi din localităţile Dăneşti şi Stăneşti au fost ascultaţi de către cei doi subprefecţi, Marcel Romanescu şi Horaţiu Gorun. „Locuitorii de la Dăneşti ne-au cerut suspendarea primarului pe motiv că a făcut Poliţie Politică. Conform legii, o simplă reclamaţie nu e motiv de suspendare, iar investigarea cazului ţine de Parchetul Judeţean. Dacă cumva instituţia, în urma unei sesizări, va da o hotărâre judecătorească de suspendare a edilului comunei Dăneşti, abia apoi Prefectura se poate implica în schimbarea conducerii localităţii”, a declarat subprefectul Gorun. Alături de această reclamaţie, sătenii au sesizat şi alte acţiuni de rău augur ale primarului, care vor fi cercetate de autorităţile judeţene. „Am avut cu ei o discuţie civilizată, fără ceartă, şi oamenii au înţeles cu ce îi putem ajuta şi cu ce nu”, a completat Horaţiu Gorun.
Comasarea şcolii de la Curpen, reclamată
Doi reprezentanţi ai comunităţii din satul Curpen, comuna Stăneşti au discutat cu Marcel Romanescu, solicitându-i acestuia din urmă ajutorul în stoparea comasării şcolii generale din Curpen, decizie care deja a fost luată la nivel de Consiliu Local şi Inspectorat Şcolar Judeţean. „Nu le-am putut promite nimic. Şcoala avea clasele I-VIII, iar în urma deciziilor impuse de Guvern, clasele V-VIII se vor îndrepta către şcoala din centrul comunei Stăneşti, la Curpen nerămânând decât clasele primare”, a spus Romanescu.
Acesta a adăugat că la nivel de Prefectură, reprezentanţii nu pot decât să sensibilizeze Ministerul Educaţiei prin oferirea de transport cu microbuzul elevilor de la Curpen către şcoala din centrul Stăneştiului. „Nu putem întoarce pe nimeni din drum. Hotărârea de comasare e deja luată. Este greu pentru elevii care vor face naveta, dar este şi normal ca zona administrativă a unei localităţi să fie concentrată”, a completat subprefectul de Gorj, Marcel Romanescu.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here