Protecţia Consumatorilor, în acţiune în prag de Paşte

114

produseÎn perioada Sărbătorilor Pascale, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj şi-a propus îndeplinirea a o serie de măsuri pentru creşterea nivelului de protecţie al consumatorilor gorjeni.

Printre aceste măsuri luate la nivelul CJPC Gorj se numără creşterea siguranţei alimentare prin efectuarea de controale de conformitate, urmărind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate pentru produsele alimentare, îmbunătăţirea calităţii serviciilor prestate consumatorilor, dar şi a sistemului de transmitere şi urmărire a reclamaţiilor primite la CJPC Gorj. „Experienţa anilor trecuţi a demonstrat faptul că reclamaţiile consumatorilor sunt în creştere în această perioadă, fapt pentru care instituţia noastră va acorda întâietate soluţionării rapide a acestora. În aceste zile, comisarii noştri desfăşoară în cadrul unei tematici de permanenţă acţiuni de supraveghere, prevenire şi control privind calitatea şi modul de comercializare al produselor specifice acestei sărbători şi anume carne şi produse din carne, inclusiv carnea de miel, ouă, vopsea de ouă, produse de patiserie, în special pască şi cozonac, peşte şi produse din peşte, vin şi băuturi răcoritoare”, a declarat Daniela Michi, purtător de cuvânt al CJPC Gorj.

11 patroni sancţionaţi

Conform reprezentanţilor CJPC Gorj, până în prezent au fost verificaţi un număr de 14 operatori economici din Târgu-Jiu şi localităţile Băleşti, Ţicleni, Urdari, Turceni, constatându-se faptul ca 11 dintre aceştia încălcau legislaţia protecţiei consumatorilor. „S-a constatat faptul că aceştia nu respectau prevederile legale referitor la etichetarea produselor alimentare specifice, modul de indicare/afişare al preţurilor, încadrarea produselor alimentare în data limită de consum, dar şi modul de respectare a condiţiilor de depozitare si comercializare. Pentru deficienţele constatate, s-au aplicat un număr de 11 sancţiuni cu amendă contravenţională în valoare de 30.000 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJPC Gorj. Acţiunile întreprinse de CJPC Gorj continuă şi în perioada următoare avându-se în vedere, în primul rând, zonele cu o afluenţă ridicată de consumatori precum pieţe agroalimentare şi supermarket-uri din municipiul Târgu-Jiu şi judeţ.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here