Propunerile tinerilor social-democrație privind inserția acestei categorii pe piața muncii

1156

România importă zeci de mii de muncitori străini, în fiecare an. În același timp, numărul tinerilor români care nici nu învață și nici nu lucrează (NEET) crește alarmant. Prin urmare, TSD propune un PROGRAM NAȚIONAL PENTRU STIMULAREA INSERȚIEI TINERILOR PE PIAȚA MUNCII. Cele mai importante măsuri propuse de Organizația de tineret a Partidului Social Democrat sunt următoarele:

-Acordarea a 2.500 lei / lunar angajatorilor care încadrează ucenici/stagiari sau persoane care fac reconversie profesională, pentru o perioadă de 1 an, cu obligația menținerii în activitate a persoanei respective încă un an de la data încetării activității

-Stimuli de insertie pe piata muncii constand in sustinerea pe o perioada de minim 12 luni a 50% din salariu de către stat pentru angajatorii care angajeaza tineri cu obligatia de a mentine locul de muncă cel putin 12 luni dupa finalizarea ajutorului.

-Prime de instruire pentru finalizarea studiilor gimnaziale, liceale, de ucenicie/calificare pentru tinerii cuprinsi in zona invatamantului dual, pentru care există angajamente de angajare

-Vouchere de formare profesională si acordarea unor prime de acomodare sustinute din bugetul public pentru tinerii angajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here