Propunerile PSD pentru directorii de la deconcentrate

179

Social-democraţii gorjeni au trasat cine vor fi noii şefi de la deconcentratele din judeţ, persoanele în cauză urmând să fie susţinute pe posturi odată cu schimbarea actualilor ocupanţi ai funcţiilor în cauză. Interesant este că PSD-ul a venit însă cu o serie de persoane noi, pe aceste funcţii, specialişti din instituţii, care vor fi promovaţi pe scaunele ocupate acum de pedelişti. Cele mai mari surprize, în privinţa propunerilor, se înregistrează la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi la Agenţia de Mediu Gorj.

Social-democraţii au trasat o serie de propuneri pentru serviciile de deconcentrate din Gorj, împărţite cu liberalii. Propunerile sunt, să zicem, bătute în cuie deşi în orice moment pot apărea modificări de ultim moment. Este şi cazul Direcţiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj unde PSD-ul a stabilit să îl susţină pe funcţia ocupată până ieri de Ion Popescu pe Dan Tănăsescu. Acesta este angajat al DADR Gorj şi ar fi urmat să preia şefia instituţiei dacă Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, nu ar fi decis luni să facă detaşări pe la toate instituţiile de acest tip din ţară. Liviu Bumbu, şeful DADR Neamţ a fost astfel mutat pentru patru luni la Gorj, iar Ion Popescu a fost detaşat la DADR Galaţi. Instituţia a fost repartizată PSD, liberalii nedorind să pună pe cineva din ACD pe post.

Giorgi, pe funcţia lui Socolovschi
Nicolae Giorgi, inginer în cadrul Agenţiei de Mediu Gorj, este şi el propus de PSD pentru funcţia de director al instituţiei, în locul lui Radu Socolovschi, pedelist cu carnet, care conduce în prezent instituţia. Giorgi este considerat un bun specialist el fiind preferat în locul lui Gheorghe Fometescu care ar urma să se pensioneze. Giorgi este membru PSD.
Dacă social-democraţii merg pe mâna unui om nou, nu la fel se întâmplă însă cu liberalii. La Garda de Mediu Gorj, oferită PNL, Dian Popescu preferă să îl menţină pe Ovidiu Ilie, cel care a condus instituţia sub PDL şi o conduce în continuare. Liberalii nu au luat în calcul nicio altă propunere pentru acest post, spun surse din PNL Gorj.

Economistul Ciumag, în locul lui Cupă
La Direcţia Generală de Finanţe Gorj, şeful instituţiei va fi numit de către PSD, în timp ce la Garda Financiară numirea o va face PNL. Pentru Finanţe, deoarece Ion Cupă, va candida pentru PDL pentru Colegiul 1 de Deputaţi şi se va autosuspenda din funcţie, PSD-ul s-a îndreptat către Marin Ciumag, economist de profesie, fost director adjunct al DGFP Gorj în urmă cu doi ani şi, la un moment dat, aspirant la un post de conducere din partea PDL la Inspecţia Fiscală. Acum Ciumag este şef Serviciu în cadrul DGFP Gorj. Acesta este membru PSD.
În ce priveşte Garda de Mediu, liberalii nu sunt hotărâţi. Dian Popescu îl vrea tot pe actualul comisar-şef numit de PDL, Gigi Trifoi, deşi există şi o a doua propunere, adică Traian Iana pe postul de conducere al instituţiei.

La DSP, Boeriu va fi înlocuit cu Enoiu
Direcţia de Sănătate Publică Gorj îşi va schimba conducerea, Marius Boeriu, susţinut în funcţie de PDL, urmând să fie înlocuit cu Creola Enoiu. Enoiu a fost membră PD, ani buni, consilier judeţean democrat şi şefă a Spitalului Judeţean după care a trecut la PSD. Acum aceasta este în cărţi pentru a-l înlocui pe Boeriu.

PSD îi menţine pe Chiriac, Miki şi Ghimiş
În ce priveşte Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM), Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului(CJPC) şi Casa de Pensii, social-democraţii merg pe mâna actualilor directori. Adică, va fi menţinut Romeo Chiriac, membru UNPR, la cârma AJOFM, Daniela Miki la conducerea CJPC şi Rodica Ghimiş la Casa de Pensii. Rămâne pe funcţie şi şefa de la fosta Agenţie Judeţeană de Prestaţii Sociale.
Liberalii îi vor menţine, în schimb, pe George Romanescu la şefia Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj şi, se vehiculează, pe Ion Iliuţă la Direcţia Sanitar Veterinară.

Negrea şi Versin la APIA Gorj
La APIA Gorj, PSD-ul numeşte directorul instituţiei iar PNL-ul adjunctul. În aceste condiţii, pe funcţia de director al APIA va fi promovat Constantin Negrea, membru PSD, iar adjunct va fi promovat Mihai Versin, care va întreţine şi interimatul la cârma APIA, până la numirea noului şef.

Dian, nehotărât în privinţa promovaţilor la Vamă
În ce priveşte Vama Gorj, aceasta a fost repartizată PNL. Dian Popescu nu este hotărât însă pe cine să susţină pe postul de şef al Vămii, şi are de ales între Virgil Drăguşin, membru cu ştate vechi în partid, şi Cristinel Tănase, spun liberalii nu prea mulţumiţi de proastele propuneri ale şefului PNL Gorj.

Cârciumaru a trimis propuneri la ministere
Florin Cârciumaru, şeful PSD Gorj, a recunoscut ieri faptul că social-democraţii au întocmit o listă cu propuneri pentru şefii de deconcentrate pe care le-au transmis ministerelor de resort. Cârciumaru susţine că propunerile vor fi avizate de responsabilii din ministere.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here