Propunerea lui Maioreanu privind strategia energetică. „Va fi mai greu de modificat”

1756

Andrei Maioreanu, fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, propune ca strategia energetică a României să devină lege aprobată de Parlament. Prin acest document sunt stabilite viziunea și obiectivele fundamentale ale procesului de dezvoltare a sectorului energetic.

„Pentru a veni în sprijinul companiilor energetice, am propus colegilor mei parlamentari din județul Gorj o modificare a Legii 123/2012 – Legea energiei și a gazelor naturale. Am propus ca Strategia Energetică a României să devină lege aprobată de Parlament. Până în acest moment, Strategia Energetică se adoptă prin Hotărâre a Guvernului. Mutând nivelul aprobării de la Guvern la Parlament, Strategia Energetică va deveni o lege independentă de culoarea politică a oricărui executiv. Va fi mai puternică și mai greu de modificat în funcție de interesele partidelor politice”, a precizat Maioreanu.
Scăderea consumului de energie din această perioadă a pandemiei a amplificat problemele din sistemul energetic. Oricum, despre strategia energetică a României nu se mai știe nimic.
„După cum știți, în perioada mandatului meu de secretar de stat în Ministerul Energiei, am coordonat un grup de lucru format din experți ai ministerului, din companii, din mediul universitar etc., și am realizat o strategie energetică pentru perioada 2019-2030, cu perspectiva anului 2050. Documentul a trecut de toate etapele, inclusiv de consultare publică. Urma dezbaterea transfrontalieră. Dar noul guvern liberal e ocupat cum spuneam cu «analize și evaluări»”, a mai adăugat Maioreanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here