Promovare surpriză la Cariera Lupoaia: Din electrician, direct funcționar economic

9284

Promovarea recentă a unei salariate a Carierei Lupoaia a stârnit nemulțumiri în rândul angajaților unității. O parte dintre salariați nu își explică cum o angajată pe postul de electrician, asta în octombrie, pleacă în decembrie la muncă în străinătate și revine, la final de ianuarie, în rândul personalului operativ TESA pe funcția de funcționar economic. Deoarece, mai nou, funcțiile în minerit se lasă moștenire, salariata a aterizat, brusc, exact pe postul deținut anterior de tatăl acesteia, pensionat de la locul de muncă la 1 octombrie.

Tatăl salariatei a lucrat la Cariera Lupoaia pe postul de funcționar economic. La 1 octombrie, respectivul se pensionează iar postul său devine vacant. Cariera nu organizează concurs pe acest post, dar are grijă să-i angajeze fiica fostului salariat pe un post de electrician. Fiica respectivului devine astfel, pe 1 octombrie, angajată a carierei dar, potrivit angajaților, nu călca nici măcar o zi la locul de muncă. Între timp, directorul EMC Motru, Constantin David, o însărcinează pe noua salariată, care ocupă în acte poziția de electrician, să, atenție!!!, urmărească un contract, în baza unei decizii emise de către respectivul. David face asta, deși în fișa postului noul electrician nu are astfel de atribuții. Noua salariată are astfel motivația de a veni la muncă, dar nu în carieră, ci la birou, unde fusese însărcinată de însuși David cu urmărirea contractului respectiv. Urmărirea este lăsată de respectivă în sarcina unui șef de sector din carieră, deoarece respectiva noua salariată decide că locul său de muncă nu îi aduce suficiente venituri încât să o țină în acel loc. Drept urmare, intră în concediu de odihnă, urmat de un altul medical, își face bagajele iar din 14 decembrie pleacă la muncă în străinătate.

David a făcut un ban cinstit …!?
La final de ianuarie, angajată revine în carieră având asupra ei actul adițional semnat de David, prin care acesta este promovată în rândul personalului TESA. Astfel, fostul electrician se așează la birou, în fiecare zi, cu noi atribuții primite de la cel care face tot posibilul că femeia să ajungă pe poziția dorită. Adică, pe scaunul lăsat liber, de fapt moștenire, de tatăl acesteia.
Despre concurs, nici vorbă…

Plan de restructurare sau de promovare
În timp ce compania se pregătește să-și reducă drastic personalul, la cariera Lupoaia se fac astfel de promovări la limita legii care denotă un abuz cras și sfidează inteligenta salariaților care au cerut sprijin, în scris, publicației Gorjeanul, solicitânt că acest caz să fie făcut public, din dorința ca, cei din Directorat să oprească promovarea în cauză și să trimită angajată la locul ei, în producție. Vom vedea astfel, dacă Directoratul companiei se apleacă și spre astfel de cazuri care atestă o sfidare a regulilor și a bunului simț. Ne întrebăm cât va sta noua salariată în scaunul primit moștenire și dacă străinătatea i se va părea, în continuare, atractivă la fiecare două luni.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here