Promovare la dublu pentru Gorj la Târgul de Turism al României

441

Consiliul Judeţean Gorj va participa la Târgul de Turism al României, ce se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 13 – 16 noiembrie 2014. Astfel, alături de conducerile instituţiilor de cultură şi Salvamont din judeţ, administraţia judeţeană doreşte să cuprindă o paletă cât mai largă a categoriilor de turism ce pot fi practicate la nivelul judeţului nostru: turism montan, de aventură, monahal, tradiţii şi patrimoniu cultural. De această dată, Gorjul va fi prezent la evenimentul de la Bucureşti cu două standuri, menite să promoveze activităţile din proiectele derulate de CJ Gorj, “Redescoperă Gorjul” şi “Vino Acasă la Brâncuşi!”.

Doi în unu! Aceasta va fi formula pe care va miza CJ Gorj în promovarea judeţului nostru la ediţia din acest an a Târgului de Turism al României. Cu sprijinul şefilor instituţiilor de cultură şi a Serviciului Public Judeţean de Salvamont Gorj, judeţul nostru va avea parte de o promovare dublă la evenimentul de la Bucureşti, care va lua startul mâine şi se va încheia duminică. Cele două standuri vor fi practic integrate într-unul singur, însă cu promovări mai ample, structurate pe zile şi instituţii, programul fiind unul deosebit de complex şi integrând cele două proiecte demarate de CJ Gorj: “Redescoperă Gorjul” (derulat între anii 2010 – 2012) şi “Vino Acasă la Brâncuşi!” (derulat din toamna acestui an).
Prin participarea la Târgul de Turism cu cele două programe de promovare turistică, Consiliul Judeţean Gorj are ca obiective principale dezvoltarea turismului, creşterea vizibilităţii oportunităţilor de turism în Gorj, precum şi majorarea numărului de turişti care vizitează judeţul.

Pliante şi materiale promoţionale pentru vizitatori
Conform lui Ionel Dobre, manager public în cadrul CJ Gorj, participarea la Târgul de Turism presupune promovarea celor două componente la standul de prezentare, amplasarea acestuia din urmă într-o zonă intens circulată şi distribuţia de materiale promoţionale pentru vizitatorii târgului dar şi pentru operatorii de turism. CJ Gorj va fi prezent pe toată durata târgului, se va prezenta potenţialul turistic al judeţului din punct de vedere cultural, prezentarea operelor lui Constantin Brâncuşi, a turismului montan şi de aventură, a celui monahal, dar şi a tradiţiilor şi patrimoniului cultural.

Creştere anuală a turiştilor
Serviciul Public de Salvamont Gorj va fi instituţia care va sta la dispoziţia vizitatorilor şi a operatorilor de turism în ultimele două zile ale Târgului de Turism. Conform lui Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, datorită participării din ultimii ani la acest eveniment naţional, dar şi a programelor derulate la nivel judeţean de promovare turistică, numărul turiştilor care poposesc în Gorj este mai mare de la an la an. “Standul judeţului se va schimba zilnic. Atractivitatea standului este realizată în fiecare zi a târgului de o altă instituţie, iar ultimele două zile ne sunt alocate nouă şi am pregătit în aceste două zile un stand deosebit de atractiv. Am realizat materiale interesante şi credem că vom reuşi să atragem turişti la standul nostru care  să înţeleagă potenţialul turistic al zonei montane a judeţului Gorj, prin ce este el inedit, care este multitudinea de activităţi pe care o pot face; prin ce vom expune acolo şi prin ce vom explica, turiştii îşi vor da seama că sunt în siguranţă în zona montană a Gorjului şi că beneficiază de o echipă de salvare deosebită, cu o structură de baze de salvare. Din datele statistice, în ultimii 10 ani, şi mai ales în ultimii 4 ani de când se desfăşoară programul «Redescoperă Gorjul», în fiecare an există o creştere între 3% şi 10% a numărului de turişti”, a declarat Sabin Cornoiu.

Program diferit în fiecare zi
În deschiderea Târgului de Turism, mai precis mâine, la standul amenajat de CJ Gorj, va avea loc un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului”, ulterior fiind distribuite materiale promoţionale şi expunându-se video-proiecţii cu filme de prezentare turistică şi culturală a judeţului Gorj.
În cea de-a doua zi a Târgului de Turism, reprezentanţii Gorjului vor organiza o expoziţie de meşteşuguri populare cu sprijinul Şcolii Populare de Artă (ŞPA) Târgu-Jiu. “Participarea noastră are ca scop dezvoltarea unei oferte suplimentare pentru operatorii de turism, fie prin includerea în programele turistice a meşterilor populari, fie prin includerea unor manifestări care să promoveze patrimoniul artelor vizuale tradiţionale; vor veni meşteri populari şi o parte a Ansamblului Maria Lătăreţu, care vor încerca să adauge un plus de valoare la oferta turistică a judeţului Gorj”, a declarat Alexandru Bratu, directorul ŞPA Târgu-Jiu.
De asemenea, tot vineri, membri ai Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu, vor promova la Târgul de Turism de la Bucureşti, Ansamblul Monumental “Calea Eroilor”, iar scriitoarea Sorana Georgescu-Gorjan va relansa o ediţie trilingvă a cărţii “Aşa grăit-a Brâncuşi”. “Noi vom fi prezenţi la acest eveniment cu expoziţia de fotografii ale Coloanei fără Sfârşit, care se află în arhiva familiei Gorjan, fiica inginerului Gorjan va prezenta fotografiile şi va relansa cartea cu aforisme brâncuşiene «Aşa grăit-a Brâncuşi», într-o ediţie trilingvă.
Sperăm să fie un număr cât mai mare de oameni acolo, să-i putem informa pe cei care sunt interesaţi de Târgu-Jiu şi Ansamblul Brâncuşian despre ceea ce facem noi pentru promovarea operelor lui Brâncuşi. De asemenea, vom distribui o serie de pliante de promovare a ansamblului; va fi expus şi Mărul de Aur la pavilionul judeţului pe toată perioada Târgului de Turism”, a spus Doru Strîmbulescu, directorul Centrului de Cultură.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.