Promovare ,,dulce” a meseriilor de bucătar și ospătar, la Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu” Târgu-Jiu

3497

Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu a organizat joi un eveniment inedit de promovare a meseriilor de ospătar și bucătar, incluse în oferta educațională a unității de învățământ. Elevii de la profilul de Alimentație publică au pregătit și servit mai multe feluri de mâncare, ,,vedeta” evenimentului fiind un mini candy-bar. Acțiunea a fost organizată în cadrul ”Săptămânii Meseriilor”.

Pentru a stârni interesul celor care vor absolvi anul acesta clasa a VIII-a și se gândesc să învețe o meserie, o clasă de elevi de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” Târgu-Jiu a demonstrat practic cum se desfășoară activitatea într-un laborator de alimentație publică, atât în bucătărie, cât și în sala de servire. Totul sub îndrumarea a trei absolvenți ai unității de învățământ, care acum lucrează ca ospătar, bucătar, respectiv cofetar-patiser. Elevii au pregătit și servit un preparat de bază, dar și un mini candy-bar, care a atras toate privirile. ”Este un eveniment organizat în cadrul ”Săptămânii Meseriilor”, prin care noi vrem să promovăm meseriile pe care le organizează Liceul Economic, cea de bucătar și cea de ospătar. Sperăm ca elevii din întregul județ să afle despre existența liceului nostru și despre existența acestui profil. De aceea am și organizat această activitate. Având în vedere că ei sunt un an terminal, ne-am gândit să vedem cam cum ar arăta un mini candy-bar cu specific de absolvire. Totul este realizat de elevi ai liceului nostru, în colaborare cu foști elevi ai liceului nostru și ai profilului de Alimentație publică, un bucătar, un ospătar și un cofetar-patiser. Cei trei au venit la noi la școală și, sub supravegherea lor, s-au desfășurat activitățile din această zi. Îndemnăm câți mai mulți copii să opteze pentru acest profil, numai că trebuie un pic să aibă și inclinație, pentru că altfel nu fac față acestor meserii. Nu sunt meserii ușoare, dar sunt foarte frumoase, foarte căutate și sperăm ca toți elevii noștri să-și găsească un loc pe piața muncii, atât în județ, în țară, cât și peste hotare. În această clasă sunt 12 elevi care se pregătesc să devină bucătari și 9 care se pregătesc pentru meseria de ospătar”, a declarat Narcisa Călugăru, maistru instructor Alimentație publică. ”Este o sărbătoare pentru noi, pentru Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu”. În cadrul ,,Săptămânii Meseriilor”, elevii de la clasa a XI-a au organizat o activitate demnă de tot respectul și de toată prețuirea noastră. Ei sunt într-adevăr viitorul nostru; ei duc mai departe tot ceea ce înseamnă calitatea învățământului economic din județul Gorj. Suntem singurul liceu din județ cu acest profil, un liceu care a scos oameni deosebiți în toate domeniile de activitate, nu numai în domeniul economic”, a spus și Marius Badea, directorul unității de învățământ.
La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj, dar și primarul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here