Promovabilitate mai mare după contestaţii, la Bacalaureat

567

Promovabilitatea în judeţul Gorj a crescut de la 60, 61% la 62,42%, după afişarea rezultatelor finale la examenul de Bacalaureat. „Sunt medii crescute, medii scăzute și medii care au rămas identice”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
În total, 1100 de elevi, din județul Gorj, au depus contestaţii la examenul de Bacalaureat. Majoritatea absolvenţilor, 443, au fost nemulţumiţi de notele obţinute la Limba şi Literatura Română.
„Au fost depuse 1100 de contestații, din care 443 la limba română, 331 pentru proba a doua, matematică, respectiv istorie și 326 de solicitări de reevaluare pentru proba a treia scrisă”, a mai precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.
Din cei 3666 de candidați înscriși, 3054 au fost prezenți, iar doi au fost eliminați.
În acest an, niciun elev din judeţul Gorj nu a reuşit să obţină, nici după contestații, media 10 la bacalaureat. Cea mai mare medie, 9.98, a fost obținută de Ioana Toloargă, elevă a Colegiului Național ”Spiru Haret”. La Liceul Tehnologic Turburea, pentru al doilea an consecutiv, promovabilitatea este zero și după contestații, toți cei 15 candidați prezenți fiind respinși.
Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bac 2018, un absolvent de liceu trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probe, iar media finală a rezultatelor trebuie să fie cel puţin 6.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here