Promovabilitate de 46,29% la BAC

112

Mai puţin de 50% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut săptămânile trecute examenul de bacalaureat au reuşit să şi promoveze acest examen. Vestea bună este că procentul de promovabilitate înregistrat anul acesta, 46,29%, este mai mare decât cel de anul trecut, când promovabilitatea la bacalaureat a fost de 34,94%.

Rezultatele examenului de bacalaureat din judeţul Gorj, înainte de contestaţii, indică o promovabilitate de 46,29%, mai mare cu 11% decât cea înregistrată anul trecut. Listele cu rezultatele parţiale au fost afişare ieri, la prânz, în toate centrele de examen din judeţ. Cu mult înainte de ora 12:00 însă, elevii au început să se adune în curtea liceelor. Mai mult sau mai puţin emoţionaţi, însoţiţi de prieteni sau chiar de părinţi, aceştia au aşteptat cu nerăbdare afişarea listelor. „Am luat 8.40. Am foarte multe emoţii. Nu mi-a fost teamă că nu voi lua, dar mi-a fost teamă de notă. Nu voi face contestaţie, sunt mulţumită de rezultate. Vreau să dau la Drept”, a spus o tânără. „Am luat 9.05. Sunt foarte mulţumit de notă. Mi-a fost un pic teamă de dimineaţă, când am văzut procentele dar acum e bine”, a declarat un alt absolvent, fericit că a promovat BAC-ul cu o medie destul de bună, mai ales că intenţionează să dea la Medicină. Nu toţi liceenii au avut motive de bucurie după ce au văzut rezultatele, mulţi fiind surprinşi să constate că deşi au luat note destul de mari la celelalte materii, au picat la română. „Am picat. Am luat 3.80 la română. O să fac contestaţie”, a spus un tânăr.

452 de absenţi şi 4 eliminaţi
Potrivit inspectorului şcolar adjunct Ion Işfan, din cei 5189 de candidaţi care au susţinut examenul de bacalaureat în cadrul sesiunii de iunie-iulie, 2400 au reuşit să şi promoveze examenul. „Am avut 5640 de candidaţi înscrişi. La examen s-au prezentat 5186 de candidaţi, dintre care 2784 respinşi iar 2400 reuşiţi. 452 de elevi nu s-au prezentat la examen iar 4 au fost eliminaţi”, a precizat Ion Işfan. Potrivit acestuia, în judeţul Gorj nu a existat niciun liceu în care procentul de promovabilitate să fie 0.

O singură medie de 10
Potrivit datelor afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei, în judeţul Gorj s-a înregistrat o singură medie de 10, obţinută de o elevă de la Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Adina Cristina Butariu. Există şanse însă ca numărul mediilor de 10 să crească după contestaţii.

Contestaţiile, depuse astăzi
Liceenii nemulţumiţi de notele obţinute la BAC pot depune contestaţii astăzi, între orele 08:00 şi 12:00. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 10 – 12 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 13 iulie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here