Promit continuarea investițiilor pe Transalpina

719

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prezenți în Gorj, au promis continuarea investițiilor pe Transalpina.

Guvernul a alocat suma de 16,3 milioane de lei pentru 32 de kilometri de covor asfaltic, montarea a 10.000 de ml parapete metalic și instalarea unor marcaje rutiere.

Lucrările de pe Transalpina s-au oprit în urmă cu șase ani, la un stadiu de realizare de 87,5%, fiind și un proces în instanță.

„Pe Transalpina, dacă te uiți în stânga și în dreapta, ți se taie respirația de la peisajele superbe, care sunt puse în evidență de acest drum. Sigur, calitatea drumului lasă încă de dorit în anumite zone, nu sunt finalizate practic toate lucrările… parapeți, lucrări de susținere a pereților. Lucrarea trebuie să fie finalizată. Acum trebuie să vedem dacă mai există Romstrade… instanța nu a vrut practic să decidă rezilierea contractului, trebuie clarificat din punct de vedere juridic și trebuie investit pentru finalizarea tuturor lucrărilor pe acest drum” a spus Ludovic Orban.

Compania de drumuri a reziliat, în 2014, contractul de modernizare încheiat cu Romstrade, care abandonase lucrările de doi ani.

„Din păcate, în ultimii ani, nu s-a investit aproape nimic în tot ce ar fi trebuit să însemne întreținerea și punerea în siguranță a circulației pe acest obiectiv. Vom continua investițiile în acest obiectiv în limitele legii, adică punerea în siguranță a circulației”, a explicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here