Promenada Inimilor, la Târgu-Jiu

784

Clubul Rotary Târgu Jiu organizează și în acest an cross-ul „Promenada Inimilor”, reamintind tuturor că activitatea fizică, minimum 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.
„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă”, spune prof. dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societatii Europene de Cardiologie.
Traseul din Târgu-Jiu are o lungime de circa 3 km, începând din zona parc Poarta Sărutului, malul râului Jiu, ocolire stadion prin exterior, sosire intrare stadion municipal.
Cross-ul va avea loc în data de 2 octombrie 2022, ora 10.00.
„Clubul Rotary Târgu-Jiu este implicat direct în organizarea acestui eveniment în orașul nostru pentru a stimula și încuraja mișcarea zilnică, ca un mijloc simplu și eficient de prevenție împotriva bolilor cardiovasculare. Ne dorim ca acest traseu de alergare ușoară să fie folosit de un număr cât mai mare dintre locuitorii de toate vârstele ai municipiului Târgu-Jiu”, a declarat Adrian Tudor Drăghici, preşedintele Clubului Rotary Târgu-Jiu.
Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, „Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta împotriva bolilor cardiovasculare.
I.I.