Proiectul privind acordarea tichetelor pentru plata „after school”, adoptat tacit de Camera Deputaţilor

274

Plenul Camerei Deputaților a adoptat tacit propunerea legislativă pentru modificarea Legii Educației Naționale care prevede acordarea unor tichete în valoare de 200 de lei pentru plata serviciilor de tipul “Școală după școală” pentru elevii de până în clasa a IV-a, inclusiv.

„Valoarea tichetului este stabilită în funcție de indicatorul social de referință și se indexează anual cu indicele de inflație. El reprezintă un ajutor pentru fiecare elev și cuantumul acestuia va acoperi, integral sau parțial, costurile școlii sau ale organizațiilor non-guvernamentale care se vor ocupa de copii după finalizarea lecțiilor”, se arată în expunerea de motive. “Tichetul se acordă pe baza unei cereri din partea părintelui sau reprezentantului legal al copilului și se realizează pentru fiecare în parte, la sfârșitul fiecărui an școlar sau la momentul înscrierii la școală. Programul „Școală după școală” este asigurat din finanțarea de bază”, se mai arată în document.
Școlile sunt cele care decontează serviciul. Proiectul ar urma să intre în vigoare începând cu anul școlar 2016 — 2017. Camera Deputaților este primul for legislativ sesizat, decizia finală aparținând Senatului.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here