Proiectul multilateral Comenius al Colegiului Tehnic Nr.2 a ajuns la final

238

În perioada 29 martie-6 aprilie 2014 în Lubliniec, Polonia, s-a derulat cea de-a şasea reuniune din cadrul proiectului multilateral Comenius The European teenagers between culinary tradition and fast food unde Colegiul Tehnic Nr. 2 din Tg-Jiu  a fost reprezentat de trei profesori şi o elevă. Trebuie menţionat faptul  că aceasta a fost ultima mobilitate din calendarul proiectului finanţat cu sprijinul Comisiei Europene, prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale în cadrul Programului de învățare pe tot parcursul vieții, Programul Sectorial Comenius.
steaguri ComeniusÎn cadrul vizitei din Polonia atât elevii, cât şi profesorii din instituţiile partenere au luat parte la mai multe acţiuni printre care activităţi de cunoaştere a participanţilor şi a şcolii gazdă – Zespol Szkol Zawodowych din Lubliniec, activităţi de management de proiect, ateliere de lucru, dar şi vizite tematice. Totodată, a fost prezentat şi produsul final al acestui proiect, Grandma’s Recipes, o carte de bucate ce conţine reţete tradiţionale cu specific românesc, italian, spaniol, portughez, turc şi polonez. Printre rezultatele acestei ultime întâlniri mai putem enumera abilitatea de a comunica în limba engleză, cunoaşterea sistemului de învăţământ din Polonia, dorinţa de a descoperi istoria, valorile, dar mai ales tradiţiile culinare şi culturale poloneze prin intermediul dialogului. În cadrul acestei reuniuni au fost prezentate activităţile desfăşurate pe parcursul celor doi ani de implementare a proiectului şi au fost realizate panouri tematice de către elevi în cadrul unui atelier de lucru. De asemenea, s-au prezentat chestionarele de evaluare propuse de fiecare partener, urmând ca echipa coordonatoare de proiect din România să decidă cu privire la forma lor finală. În conformitate cu tema proiectului, programul mobilităţii a cuprins  vizitarea Muzeului pâinii din Radzionków şi a Muzeului berii din  Zywiec. Pe de altă parte, excursiile tematice din Cracovia, Czestochowa şi Owiecim au permis, în egală măsură, elevilor și profesorilor să-şi extindă competențele socioculturale.
Ultima întâlnire a partenerilor implicaţi în proiectul multilateral Comenius The European teenagers between culinary tradition and fast food şi-a atins scopul propus, fiind bine organizată şi primind aprecieri din partea tuturor participanţilor. Astfel, Colegiul Tehnic Nr.2  se află aproape de finalul implementării acestui proiect care va lua sfârşit în luna august  şi care s-a derulat în perioada 2012-2014.
Prof. Contraş Elena-Marinela,  Colegiul Tehnic Nr. 2, Târgu-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here