Proiectul „Mesajul meu Antidrog” aşteaptă înscrierile elevilor gorjeni

317

cpecaCentrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj a demarat înscrierile pentru a ediţia a VII-a a proiectului naţional „Mesajul meu Antidrog”, a cărei fază judeţene se va desfăşura în intervalul 1-31 mai.

„Înscrierile se derulează până pe 1 mai, iar elevii de gimnaziu, liceu şi studenţi pot concura la următoarele categorii: eseu, film, sport, fotografie. Noutatea acestei ediţii este constituită de introducerea secţiunii de arte vizuale, care în ediţia anterioară nu a fost pe liste”, ne-a declarat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj.

Acţiunile proiectului sunt planificate în Gorj de către Centrul Judeţean şi sunt implementate în unităţile de învăţământ prin consilierii educativi împreună cu organizaţiile structurilor partenere. Obiectivele declarate ale acestui proiect sunt cunoaşterea şi conştientizarea riscurilor pe care le presupune consumul de droguri, precum şi dezvoltarea sentimentului de responsabilitate pentru propriile decizii şi alegerea unui stil de viaţă sănătos.
Moto-ul acestei ediţii este „Dependenţi de libertate”, iar o altă schimbare intervenită în regulamentul activităţii se referă la faptul că unitatea de învăţământ care are tineri implicaţi în acest program să aibă înscrişi peste 3.500 de elevi/studenţi. „Observăm că în fiecare an, interesul tinerilor scade din ce în ce mai mult, dar totuşi nu ne dăm bătuţi şi sperăm să conştientizăm tineri cu privire la riscurile la care se expun dacă aleg să consume droguri. Astfel, dacă în 2006 s-au înscris peste 250 de elevi gorjeni, în 2008 ei n-au fost mai mulţi de 150, ajungând ca în 2009 numărul acestora să fie de 96”, a mai spus Şoşoi. După etapa judeţeană, unde vor fi premiate primele trei locuri, elevii/studenţii gorjeni cei mai studioşi vor avea oportunitatea să participe la faza naţională a programului. „La ediţia din 2009, Gorjul n-a obţinut nimic la nivel naţional, însă, în anii anteriori, au fost elevi care s-au întors cu distincţii importante”, a menţionat coordonatorul CPECA Gorj.
Alcoolul la locul de muncă
O altă campanie derulată de CPECA Gorj începută în decembrie şi care durează trei luni de zile se referă la prevenirea consumului de alcool la locul de muncă. „Până în prezent, am mers la câteva şcoli de şoferi din Târgu-Jiu şi în staţiile de taxi. Acolo am prezentat pliante şi am explicat cum poate afecta alcoolul viaţa profesională a unei persoane. În mare parte oamenii au fost receptivi, iar şoferii cu vechime conştientizează ce ravagii poate face consumul mare de băuturi alcoolice”.
Laurenţiu Şoşoi a anunţat că în continuarea acestei campanii, membrii CPECA Gorj vor merge în câteva discoteci de pe raza judeţului, acestea fiind locurile unde tinerii sunt expuşi unor riscuri majore.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here