Proiectul lui Militaru, preluat de sindicatele independente, este interesant pentru Ponta și Văcaru

502

Proiectul întocmit de fostul deputat Constantin Severus Militaru, preluat cu doi ani în urmă de sindicaliștii Nicu Bunoaica și Ion Dumitru de la Federația Univers, a stârnit interesul acum a doi deputați de Gorj. Este vorba despre Alin Văcaru și Victor Ponta, care au primit, cu două săptămâni în urmă, acest proiect și deja fac diligențe pentru aprobarea lui.

Proiectul privește reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia(CEO) cu 5 ani. În urma aducerii unor noi argumente, proiectul a fost redus la 2 ani. În această formă a fost preluat de deputații Alin Văcaru şi Victor Ponta, care vor să-l transforme în act normativ. Dacă acesta va fi aprobat, de prevederile acestuia vor beneficia 3.500 de angajaţi din cadrul Complexului Energetic Oltenia. “Deputații PSD de Gorj, Victor Ponta şi Alin Văcaru, lucrează la iniţierea unei modificări legislative privind reducerea vârstei standard de pensionare, cu doi ani, pentru personalul din activitatea minieră. Săptămâna trecută, deputatul Alin Văcaru a solicitat celor din CEO o notă de fundamentare privind efectele aplicării acestei modificări legislative. Ţinând cont de faptul că 80% din numărul salariaţilor din activitatea minieră au peste 41 de ani, în timp ce numărul de tineri din acelaşi domeniu se situează sub 2 %, iar pentru perioada 2017-2020 CE Oltenia SA trebuie să implementeze un amplu program de restructurare şi reorganizare, această modificare legislativă ar crea premisele unei restructurări a forţei de muncă în cadrul companiei al cărei impact social s-ar reduce semnificativ. Mai exact, aproximativ 3.500 de salariaţi ar beneficia de această iniţiativă legislativă”, se arată într-un comunicat de presă.
“Sunt bucuros că sunt persoane interesate, în sfârșit, de acest proiect care a fost pus pe masa mai multor miniștrii, foștilor parlamentari de Gorj și multor factori de decizie din țară. Proiectul a fost înmânat și președintelui țării, dar și fostului premier, când ambii au venit la Târgu-Jiu”, spune Bunoaica.
A.Stoica

2 COMENTARII

  1. Din păcate pentru Gorj acest om nu a avut cu cine să lupte ca să ajute mai mult toți au fost doar pentru ciolanul lor de asta s-a ales praful de acest județ acum este prea târziu Păcat ca nu ați prețuit acest om cât a fost în viață Mare Păcat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here