Proiectul “EUROPENI PE PIAȚA INTERCULTURALĂ A MUNCII” în al doilea an de implementare

483

Începând cu 1 septembrie 2014 pentru Asociaţia Smart Educational Projects, a intrat în cel de-al doilea an de implementare ale parteneriatului de Învățare Grundtvig cu titlul Europeans on the intercultural labour market (GRU-13- C-LP-376-GJ-RO). Parteneriatul face parte din Programul „Învățare pe tot Parcursul Vieții” și este cofinanțat din fonduri europene de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
Asociaţia Smart Educational Projects este coordonatorul acestui proiect, având ca parteneri: Folkuniversitetet Kursverksamheten vid Lunds Universitetet (Suedia), Institute of Entrepreneurship Development (Grecia), Enaip Toscana Formazione e Lavoro (Italia), Studium Jezyka Polskiego dla Cudzoziemcow Uniwersytetu Lodzkiego (Polonia).
Proiectul își propune să ofere oportunităţi reale celor care vor să muncească în străinătate, să faciliteze accesul la locuri de muncă specializate și o adaptare mai rapidă la cerinţele de pe piața europeană a muncii.
Activitățile celui de-al doilea an de implementare au debutat cu întâlnirea partenerilor de proiect ce a avut loc în perioada 8-11 septembrie în Larissa (Grecia) și la care au participat trei membrii ai Asociaţiei Smart Educational Projects.
art diseminarePrima zi a întâlnirii de lucru a fost consacrată prezentării formei finale a materialelor ce urmează a fi folosite în cadrul seminarelor cu membrii grupului țintă și a modului de derulare a acestor formări. Materialele realizate de fiecare partener și centralizate de către partenerul polonez (http://workineu.eu/workfiles/outcomes/overalreport.pdf) prezintă informații cu privire la conceperea CV- ului, a scrisorii de intenţie, a interviului dar și prezentarea comparativă a obiceiurilor de muncă reprezentative pentru fiecare ţară participantă la proiect, precum și modalități de căutare a unui loc de muncă.
Prezentând un exemplu de bună practică, cu privire la organizarea comunităţii feminine în mici cooperative productive ce folosesc resursele locale , în cea de-a doua zi a reuniunii, echipa gazdă a organizat o vizită de studiu, într-o zonă rurală, din muntele Olimpus, unde se desfăşura un alt proiect complementar.
In data de 21 octombrie 2014 membrii Asociației Smart Eductaţional Projects au organizat Seminarul de diseminare a activităților primului an de proiect. Acesta a avut loc la sediul Colegiului Tehnic “Ion Mincu” (colaborator local în proiect) și a reunit membrii ai grupului țintă, reprezentanți ai colaboratorilor și ai alor unor organizații locale. Au fost prezentate activitățile derulate și rezultatele obținute în primul an de implementare, dar au fost trecute în revistă și viitoarele activități care urmează a fi derulate cu grupul țintă în perioada octombrie 2014-ianuarie 2015 de care cei prezenți s-au declarat foarte interesați.
Informaţiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.
Coordonator proiect, Peptan Anca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here