#Proiectul “Eu și Natura” a împlinit 10 ani!

673

Spiridon Vasile Irinel și Gârniceanu Constantin sunt inițiatorii acestui proiect de ecologizare, început în anul 2009. Până în prezent s-au plantat aproape 90.000 de arbori, în localitatea Bustuchin, grav afectată de alunecările de teren.

Prof. Gârniceanu Constantin a început proiectul ocupându-se exclusiv de ecologizări, iar prof. Spiridon Vasile Irinel s-a ocupat cu plantările în zonele cu alunecări de teren.
,,În 2009 am unit acțiunile în acest frumos și benefic proiect. Anul acesta, la aniversarea a 10 ani, am invitat să participe și alte câteva școli la acțiunile de plantare, pe cele din Negreni și Logrești. De menționat este că, Bustuchin-ul a mobilizat sute de copii în acest proiect: gimnaziu centru, gimnaziu Poiana Seciuri și liceul.
Școlile din Bustuchin au continuat acțiunile și în ziua următoare, miercuri, 17 aprilie 2019. Au fost 3 locații diferite de plantări. Peste 7000 de puieți au fost plantați. Felicitări tuturor pentru implicare! Mulțumim pe această cale Consiliului Local Bustuchin, Asociației Aplomb, cadrelor didactice implicate și tuturor copiilor pentru sprijinul acordat!
Vom continua pentru că natura ne e dragă, iar noi și copiii din Bustuchin vrem să o ajutăm”, a declarat prof. Constantin Gârniceanu.Acest proiect nu s-ar fi putut realiza, spun organizatorii, fără sprijinul și implicarea edilului local de Bustuchin, Ion Ciocea.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here