Proiectul de la Jupâneşti, finalizat

407

Ultima conferinţă privind finalizarea implementării proiectului “Centru multifuncţional de servicii sociale” a avut loc, luni, la sediul Primăriei comunei Jupâneşti. Proiectul s-a derulat pe parcursul a 27 de luni şi s-a concretizat prin realizarea unui centru multifuncţional de servicii sociale în comuna Jupâneşti, satul Vierşani.

Primăria Jupâneşti, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, au finalizat implementarea proiectului “Centru multifuncţional de servicii sociale”, în cadrul Programului Operaţional Regional “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”. Investiţia din localitatea gorjeană este rezultatul concret al Contractului de finanţare nerambursabilă semnat în luna iulie a anului 2012 de către Primăria şi Consiliul Local Jupâneşti cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. Proiectul s-a derulat pe parcursul a 27 de luni şi s-a concretizat prin realizarea unui centru multifuncţional de servicii sociale în comuna Jupâneşti, satul Vierşani, judeţul Gorj. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 1.344.542, 12 lei, din care finanţarea nerambursabilă este în cuantum de 993.469 de lei, iar contribuţia beneficiarului de 351.073, 12 lei.
De remarcat este faptul că noul centru multifuncţional va reuni un centru de zi destinat prevenirii abandonului şi instituţionalizării copiilor, prin asigurarea unor activităţi de îngrijire, educaţie şi recreere-socializare, un centru de consiliere şi sprijin a cărui menire va consta în sprijinirea şi asistarea părinţilor pentru a putea face faţă dificultăţilor psihosociale care afectează relaţiile familiale. Înfiinţarea noului centru multifuncţional de servicii sociale în localitatea Jupâneşti din judeţul Gorj va avea un impact pozitiv asupra comunităţii, contribuind la incluziunea socială a categoriilor vulnerabile, integrarea/reintegrarea socială a beneficiarilor, creşterea calităţii vieţii acestora, precum şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la astfel de servicii.

Beneficiari multiplii
Proiectul centrului social şi multifuncţional a fost realizat în aşa fel încât copii de vârstă şcolară cu risc de abandon şcolar, copii cu dizabilităţi şi copiii străzii, (83 de persoane) vor beneficia de structura reabilitată, modernizată şi extinsă, echipată din care 72 copii, 6 femei şi 5 bărbaţi.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here