Proiectul ”British Documentary” continuă la Muzeul Județean Gorj

283

Odată cu începerea școlii, Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” reia proiecțiile de filme din cadrul ”British Documentary”, proiect realizat în colaborare cu British Council din București.

Seria proiecțiilor de filme continuă cu un documentar ce are ca temă rețeaua de metrou din Londra. ”Vă invităm joi, 15 septembrie 2016, în prima săptămână a noului an școlar să vizionați documentarul ”Metroul Londonez: O istorie Necunoscută/The Tube: An Underground History”, realizat în anul 2013 de către regizorul britanic James House. În 58 de minute veți afla informații interesante despre prima rețea de metrou din lume care are peste 150 de ani.documentar  (2)

Documentarul ne vorbește despre povestea metroului prin ochii celor care lucrează în administrarea sa. Supraveghetorul stației Farringdon, Ian MacPherson, ne dezvăluie câteva lucruri despre acest punct de oprire – terminalul original, contruit în 1860, amintindu-și apoi de zilele negre din King Cross în anii 1980. Conductorul de pe linia Piccadilly, Dylan Glenister explică de ce fiecare stație edwardiană de pe linia sa are un placaj unic și cum, în anii 1930, construcția de stații noi a dus la extinderea granițelor Londrei. Mike Ashworth, Șeful Departamentului de Design și Patrimoniu, vorbește despre predecesorul său, pionier al brandingului în anii 1920, iar Steve Parkinson, asistent de relații cu publicul, vorbește despre noul val de recrutări care a avut loc în Caraibe în anii 1950. Având acces privilegiat la stațiile ieșite din uz și la materiale rare de arhivă, documentarul ne prezintă istoria secretă a metroului, dezvăluind de ce a fost construit de fapt și cum a contribuit la modelarea Londrei”, au anunțat reprezentanții Muzeului Județean Gorj. Documentarul va fi proiectat de la ora 17.00, la sediul Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din strada Geneva, nr. 8, Târgu-Jiu.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here