Proiectil din cel de-al Doilea Război Mondial, găsit în Bumbești-Jiu

1169

Un proiectil exploziv din cel de-al Doilea Război Mondial a fost găsit, luni, pe un teren din Bumbești-Jiu.
O echipă pirotehnică a ridicat dispozitivul pentru a-l distruge în condiții de siguranță.
,,În jurul orei 11.50, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, am fost solicitați să intervenim în orașul Bumbești-Jiu, satul Lăzărești, pentru asanarea și neutralizarea teritoriului de muniție rămasă neexplodată. O echipă protehnică din cadrul ISU Gorj s-a deplasat de urgență la fața locului, constatând că este vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 100 milimetri, fără focos activ, care provine din cel de-al Doilea Război Mondial.
Echipa pirotehnică a ridicat proiectilul în vederea depozitării și distrugerii controlate. Zona în care a fost găsit proiectilul a fost cercetată amănunţit de către pirotehniştii noștri, pentru a ne asigura că nu există şi alte elemente de muniţie neexplodate. Atragem atenția cetățenilor că aceste elemente de muniție reprezintă un real pericol și pot genera situații de urgență grave sau chiar tragedii.
Persoanele care găsesc astfel de elemente de muniție sunt rugate să nu le atingă și să apeleze de urgență numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, se precizează într-un comunicat al ISU Gorj.
Luni, echipajele ISU Gorj au intervenit la 24 situații de urgență: 14 pentru acordarea asistenței medicale de urgență și prim ajutor calificat, o intervenție pentru ridicarea, transportul și depozitarea unui proiectil exploziv, opt incendii de vegetație uscată și o solicitare pentru salvarea unui animal căzut într-o fântână.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here