Proiectele PNDL, verificate în teren

1522

Toate proiectele din teritoriu finanțate de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și pentru care sunt cerute plăți vor fi verificate în teren de echipe mixte ale corpului de control al Ministerului Dezvoltării și Inspectoratul de Stat în Construcții, a declarat ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.
„Trebuie să știm clar că lucrările executate pe PNDL 1 și PNDL 2 sunt conforme cu proiectele aprobate. Vor fi verificate toate proiectele pe care sunt trimise cereri de plată. Nu plecăm de la prezumția că sunt nereguli, dar trebuie să știm că banul public este cheltuit corect. Dacă toate verificările vor arăta că proiectele au fost respectate, facturile vor fi plătite”, a declarat Ion Ștefan.
La numai câteva zile după preluarea guvernării, șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, declara că fostul Executiv a lăsat restanțe de cinci miliarde de lei la plățile către administrațiile locale ce derulează proiecte prin PNDL. Primarii din Gorj se plângeau că au multe facturi neachitate către constructori.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here