Proiectele pe două măsuri ale PNDR se primesc online până pe 30 noiembrie

249

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a deschis o nouă sesiune anuală de depunere a proiectelor de investiţii pentru submăsurile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020 prin care sunt finanţate proiectele de investiţii în activităţi neagricole derulate în mediul rural. Astfel, până la 30 noiembrie 2016, AFIR va primi on-line proiecte de investiţii pentru Submăsura 6.2 „Sprijin pentru înfiinţarea de activităţi neagricole în zone rurale” şi pentru Submăsura 6.4 „Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole”.
Solicitanţii de fonduri europene au la dispoziţie în 2016, pentru cele două submăsuri, 158 milioane euro, din care 73 de milioane euro sunt alocaţi pentru finanţarea 100% nerambursabilă a Planurilor de Afaceri prin submăsura (sM) 6.2 şi 85 de milioane euro sunt alocaţi pentru finanţarea cu până la 90% nerambursabilă a proiectelor de investiţii prin submăsura (sM) 6.4.
Modalitatea de depunere a cererilor de finanţare este cea on-line pe pagina oficială a Agenţiei. Pragul minim este de 15 puncte pentru sM 6.2 şi de 10 puncte pentru sM 6.4 – acestea fiind şi pragurile de calitate aferente ultimei luni (noiembrie) din sesiune. Pragurile lunare de calitate pornesc pentru ambele submăsuri de la 60 de puncte în perioada 28 iulie – 31 august, scad la 45 de puncte în luna septembrie şi la 30 de puncte în octombrie. Pentru întocmirea documentaţiei necesare obţinerii finanţării, solicitanţii au la dispoziţie Ghidul Solicitantului care poate fi consultat gratuit pe site-ul Agenţiei, www.afir.info, la secţiunea „Investiţii PNDR”, în pagina dedicată fiecărei submăsuri în parte. Depunerea proiectelor în cadrul sesiunii anuale se opreşte la termenul limită prevăzut sau înainte de acest termen, dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate ajunge la 200% (excluzând valoarea publică totală a proiectelor retrase). Această prevedere nu se aplică în primele 5 zile calendaristice ale sesiunii şi ale etapelor de depunere, când sesiunea va rămâne deschisă indiferent dacă suma alocată va fi epuizată.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here