Proiectele lui Aurel Popescu, candidatul PSD pentru Primăria Târgu-Jiu, privind fluidizarea traficului rutier

322

Avem deja, conturată Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Tg Jiu și Plan de Mobilitate urbană durabilă pentru Tg Jiu. În acest sens, se derulează programul de extinderi parcări de reședință în cartierele de locuințe.
Facem demersuri pentru realizarea de parcări publice multietajate (în zonele: Piața Centrală, str. Popa-Șapcă, str. Al. Vlahuță, Stadion Municipal), realizarea de pasaje pietonale subterane pe axa Unirii: Piața Centrală, intersecție magazin Parâng, intersecție Liceu Tudor Vladimirescu.
Fluidizarea traficului rutier se face și prin finanțarea și realizarea proiectului “Creșterea Fluidității rutiere, îmbunătățirea siguranței cetățenilor, realizare dispecerat informatic integrat”.

Avem în vedere și reactualizarea Studiului de trafic la nivelul municipiului prin corelarea acestuia cu Varianta de Ocolire (Centura), aflată în curs de execuție. Un alt proiect foarte important pentru mine este “Modernizarea transportului în comun cu troleibuzul și extinderea acestuia pe noi trasee”. Anul acesta, prin activitatea biroului ce se ocupă cu accesarea fondurilor europene, vom obține și finanțarea pentru a-l putea pune în practică.

Măsuri punctuale imediate:
• Montare instalații semaforizare treceri de pietoni în zonele: str. Unirii – Complex Gârdu, Calea Severinului – Școala Generală nr. 5, Ecaterina Teodoroiu – intrare cart. 1 Mai Vest, Nicolae Titulescu – Liceu Spiru Harret;
• Asigurarea a două benzi de circulație pe str. Ecaterina Teodoroiu, pe sensul Nord-Sud și pe str. Unirii – tronson Piața Centrală – str. Calea Severinului;
• Realizare sensuri giratorii în următoarele intersecții: Victoria 1- Decembrie 1918, Victoria – 30 Decembrie, Nicolae Titulescu – 9 Mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here