Proiectele de 110 milioane euro în Gorj, monitorizate de ADRSV Oltenia

463

Reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Vest (ADRSV) Oltenia, alături de jurnalişti din Dolj şi Olt, au efectuat la jumătatea acestei săptămâni vizite la obiectivele implementate, în ultimii ani, în judeţul nostru. Primele proiecte au fost vizitate la Târgu-Jiu, asta după o conferinţă de presă organizată la Prefectura Gorj, delegaţia ajungând apoi la obiectivele din staţiunea montană Rânca, la cele din Motru, Turceni şi Ţânţăreni. S-a văzut astfel, la faţa locului, stadiul investiţiilor legate de modernizarea unor reţele stradale, de cea privind realizarea unor centre sociale şi pensiuni, dar şi cea privind constituirea unui centru de agrement, a unui campus şi reabilitarea şi extinderea unei şcoli.

proiecte adrsvAgenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia a implementat pe parcursul ultimilor ani în judeţul Gorj proiecte de investiţii în valoare de peste 110 milioane euro, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Departamentului Politici Regionale, Marilena Alecu. Aceasta a menţionat, în acest context, că cele mai reprezentative proiecte derulate de ADRSV Oltenia în Gorj sunt reabilitarea, modernizarea şi echiparea Policlinicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, vizitată în aceeaşi zi, înfiinţarea unui centru social multifuncţional şi a mai multor pensiuni turistice în Rânca, modernizarea a numeroase drumuri în municipiul Motru şi amenajarea ştrandului din oraş, realizarea campusului şcolar de la Turceni şi reabilitarea Şcolii Generale Floreşti.
proiecte adrsv (1)“Programul Operaţional Regional 2007-2013 se apropie de sfârşit, sunt şi câteva proiecte puţin întârziate şi chiar în pericol de a nu se finaliza. În cadrul comitetului de monitorizare a fost emisă o instrucţiune, în luna septembrie, va fi pregătită lista proiectelor cu risc de nefinalizare până în decembrie 2015. În judeţul Gorj au fost finanţate 69 de proiecte în valoare de aproximativ 110 milioane euro, sumă nerambursabilă. Pot să vă spun că au fost şi 28 de proiecte pe domeniul micilor afaceri”, a spus Marilena Alecu. Ea a mai menţionat că la nivelul întregii regiuni au fost depuse 566 de proiecte în valoare de peste 750 milioane euro.

proiecte adrsv (2)Lucrările la Ambulatoriul SJU Târgu-Jiu, în grafic
După conferinţa de presă de la Prefectura Gorj, la care au participat şi o serie de primari din judeţ care au colaborat strâns cu ADRSV Oltenia, jurnaliştii şi reprezentanţii Agenţiei au vizitat şantierul de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu. Aici, delegaţia a fost întâmpinată de directorul SJU, Tiberiu Tătaru, de directorul tehnic al unităţii medicale, dar şi de responsabilii şantierului deschis în incinta unităţii medicale. Toţi au declarat că lucrările privind ambulatoriul spitalului sunt în grafic, valoarea proiectului fiind de peste 16 milioane de lei. Zona reabilitată, modernizată şi echipată de la SJU Târgu-Jiu, aflată încă în fază de construcţie, va fi de 7715 mp.

proiecte adrsv (3)Centrul Iasomia şi cel al Arhiepiscopiei Craiovei, la capacitate
Reprezentanţii ADRSV Oltenia au însoţit jurnaliştii la alte două proiecte aflate sub monitorizarea instituţiei. Este vorba despre Centrul de servicii sociale integrat al Primăriei Târgu-Jiu, numit “Iasomia”, care are în îngrijire 40 de beneficiari, copii din familii cu risc social, atâta fiind şi capacitatea acestuia, şi despre Centrul multifuncţional din municipiu, beneficiarul fiind Arhiepiscopia Craiovei. La acest ultim proiect, ca şi la celălalt de altfel, vizitatorii au fost încântaţi de frumuseţea clădirilor în care funcţionează centrele, de calitatea personalului şi de voiciunea micilor beneficiari, care au astfel condiţii ideale în Târgu-Jiu pentru a-şi face temele, a se juca şi a servi masa.

proiecte adrsv (4)Două pensiuni în Rânca, de multe stele
Următoarele obiective vizitate au fost două din zona Novaci, mai exact din staţiunea montană Rânca, fiind vorba despre două pensiuni care sunt funcţionale de mai puţin de un an de zile, dar care se bucură de turişti. Vorbim despre pensiunea realizată de SC Glossa Internaţional Center SRL, fiind o pensiune de trei stele sau margarete, care deţine patru camere şi două apartamente.

proiecte adrsv (5)Pensiunea a fost realizată de la zero, deţinătorii locuind în capitală, ea fiind dotată la înalte standarde şi agreată deja de cei care i-au trecut pragul. Pensiunea a avut la bază un proiect cu o valoare de peste 1 milion de lei, beneficiarul având un sfert din contribuţie.
proiecte adrsv (6)A doua pensiune vizitată aparţine firmei Popeci Alpina SRL. Are patru margarete, înalte dotări şi standarde, interioarele fiind realizate după un design italian. Clienţii pensiunii s-au bucurat de servicii de cazare de înaltă calitate, dotări moderne şi servicii auxiliare de relaxare, aici intrând sauna şi sala de fitness. Bucătăria a fost lăsată, de asemenea, pe mâna unui bucătar italian, preparatele fiind astfel deosebite. Valoarea totală a proiectului a depăşit 3 milioane de lei.

proiecte adrsv (10)Ştrandul şi reţeaua stradală din Motru, sub monitorizare
Joi dimineaţa, delegaţia de la Dolj a vizitat şi oraşul Motru, proiecte finanţate fiind în acest caz reţeaua stradală a municipiului şi ştrandul oraşului, recent inaugurat. Reabilitarea zonei urbane din Motru a beneficiat de un proiect cu o valoare totală de peste 2 milioane de lei în timp ce ştrandul de aproape 3 milioane şi jumătate.
proiecte adrsv (8)Pe proiect s-a amenajat şi zona de agrement a ştrandului din Motru, ce a costat peste 5 milioane de lei, dar s-a modernizat şi reţelele stradale din zona L-urilor şi M-urilor din localitate.

proiecte adrsv (9)30 de milioane de lei pentru campusul din Turceni
Ultimele proiecte văzute au fost campusul de 30 de milioane de lei de la Turceni şi şcoala generală din Floreşti care s-a modernizat şi extins pe un proiect cu o valoare totală de peste 2 milioane şi jumătate de lei. Vizitele de lucru ale ADRSV Oltenia au continuat, ieri, în judeţul Mehedinţi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here