Proiecte realizate pentru îmbunătăţirea vieţii localnicilor din Băleşti

134

Autorităţile locale din Băleşti se pot lăuda cu o serie de proiecte importante realizate până la acest moment sau care se află în curs de realizare. Unele dintre aceste proiecte sunt pregătite să suporte investiţia, obţinându-se deja fondurile necesare realizării lor.

Primăria comunei Băleşti derulează, în prezent, proiecte de milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene. Proiectele au un scop precis, acela de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor din localitate.
Potrivit edilului, Aristică Paicu, este vorba despre o serie de proiecte, unul dintre acestea prevede construirea unei platforme pentru colectarea gunoiului de grajd şi utilaje pentru colectarea, transportul şi împrăştierea gunoiului, cu o valoare de 8 miliarde şi jumătate de lei. Un alt proiect, pe măsura 125, îşi propune realizarea unei centuri ocolitoare a comunei, rută de 5,5 kilometri a drumului naţional DN 67, dar şi un drum care deserveşte accesul la proprietăţile fermierilor. De asemenea, pentru proiectul “Canalizare apă menajeră în satele Băleşti – Linia a II-a Băleşti, Tămăşeşti”, s-a obţinut finanţare în valoare de 59 de miliarde lei.

Fonduri existente sau în curs de aprobare
Un alt proiect important este acela de continuare a asfaltării drumului comunal, D.C. 91 Seci – Rasova, în valoare de 42 miliarde lei. Alt proiect în derulare este legat de alimentarea cu apă potabilă pentru satele Rasova, Stolojani, Tălpăşeşti, Corneşti, Găvăneşti.
“Proiecte care au obţinut fonduri sau sunt pe cale de a le obţine. Este vorba de un proiect de neutralizare a nitraţilor prin construirea unei platforme betonate unde să fie transportat gunoiul organic spre macerare. Este un proiect care ne va aduce un grup de utilaje precum un tractor 4×4, două remorci de câte cinci tone, un împrăştietor de gunoi, un încărcător de gunoi tot 4×4 și o vidanje pentru dejecţiile lichide. Proiectul mai prevede şi construirea unei platforme betonate unde să fie depozitat gunoiul de grajd”, a declarat Aristică Paicu, primarul din Băleşti.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here