Proiecte, premiate în cadrul competiţiei „Școala lui Andrei”

236

Petrom a lansat a 6-a ediție a competiției de proiecte antreprenoriale pentru cadrele didactice și elevii care învață în școlile din comunitățile Petrom – Școala lui Andrei. Până pe 14 mai, elevii și profesorii sunt așteptați să își înscrie ideile în concurs. Valoarea premiilor oferite de către organizatori se ridică la peste 100.000 de Euro.

400 de elevi vor merge în Tabăra de educație antreprenorială “Țara lui Andrei” și 10 proiecte comunitare vor fi finanțate pentru implementare. “Școala lui Andrei” este o competiție de proiecte adresată elevilor și cadrelor didactice din ciclurile de învățământ primare și gimnaziale. Ideile mari vin de la cei mici – acesta este conceptul în jurul căruia este construită ediția din acest an, după ce anul trecut elevii din școlile situate în comunitățile în care Petrom are activități au arătat că se poate să aduci ceva în plus comunității, chiar dacă ești mic. “Școala lui Andrei ne-a arătat că, oricât de mic ai fi, se poate să ai idei mari. Anul trecut a fost o premieră în istoria programului nostru, prin accentul pus pe educația antreprenorială, iar rezultatele au fost pe măsură: ideile celor mici s-au transformat în proiecte sustenabile în comunitățile Petrom”, spune Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.

Echipele vor beneficia de premii substanţiale
Echipele semifinaliste vor participa la Tabăra din Țara lui Andrei în perioada iulie-august, în limita a 400 de locuri. Cadrele didactice coordonatoare vor participa la cursuri în domeniul antreprenorial, acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări și vor primi consultanță pentru dezvoltarea proiectului. Elevii participanți vor beneficia de ateliere non-formale de educație antreprenorială.
Evaluarea va fi făcută de către un juriu de specialitate. Cele 10 echipe câștigătoare vor primi în luna septembrie câte o finanțare de 5.000 de euro pentru implementarea proiectelor și laptopuri pentru cadrele didactice coordonatoare. În plus, primele 20 de echipe (câte zece pentru fiecare ciclu de învățământ) vor primi kit-uri multimedia pentru școală (videoproiector, laptop, ecran de proiecție). Toate echipele care au înscris proiecte eligibile vor fi premiate cu kit-uri educaționale pentru școală, iar cadrele didactice vor beneficia de diplome recunoscute de către organizator și Ministerul Educației Naționale.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here