Proiecte finalizate de autorităţile din Stoina

163

În prag de iarnă, autorităţile locale din comuna Stoina se pregătesc să recepţioneze o lucrare de asfaltare, după ce nu de mult au inaugurat alte două proiecte necesare şi binevenite. Este vorba despre o centrală termică montată la Grădiniţa Stoina şi o alta la Primărie. Primarul Ioana Buşe, se implică personal în rezolvarea problemelor comunităţii pe care o reprezintă, astfel că în atenţia sa intră şi naveta cadrelor didactice, dar şi elevii din localitate, care vor primi daruri de sărbători.

Pregătirea drumurilor pentru sezonul rece, dar şi modernizarea anumitor tronsoane, reprezintă o preocupare de bază a edilului comunei Stoina. În ultima lună s-a lucrat intens la asfaltarea unui drum cu o lungime de un kilometru, lucrarea fiind acum finalizată. “Lucrarea de asfaltarea a drumului din Păişani a fost finalizată; acum trebuie să facem recepţia. Este vorba despre un kilometru de asfalt. Valoarea investiţie este de 4 miliarde lei vechi, proiectare şi execuţie”, a declarat Ioana Buşe, primarul comunei Stoina.

Proiecte importante, pe ordinea de zi
În cursul acestei zile, în cadrul şedinţei Consiliului Local Stoina sunt supuse atenţiei aleşilor locali proiecte de interes, ce vizează cadrele didactice navetiste, dar şi elevii din comună. “În şedinţa de Consiliu Local avem un proiect privind naveta profesorilor de la Grupul Şcolar, suma necesară în acest sens fiind de 2.000 lei pe lună. De asemenea, cerem votul consilierilor locali pentru aprobarea cheltuielilor ocazionate de pregătirea “Pomului de iarnă” pentru copii din localitate, urmând a le oferi pachete în valoare de câte 15 lei de copil”, a explicat edilul Ioana Buşe. Tânăra generaţie şi pregătirea ei pentru viitor este prioritară pentru autorităţile din Stoina, de aici şi interesul pentru susţinerea acesteia prin proiecte precum cele menţionate de primăriţa Buşe.

Centrale termice recepţionate
Ioana Buşe, primarul comunei Stoina, se implică trup şi suflet în rezolvarea problemelor cetăţenilor, încercând să le ofere acestora condiţii de viaţă cât mai bune. Pentru că se apropia cu paşi repezi sezonul rece, autorităţile au făcut tot ce a fost necesar pentru asigurarea agentului termic în unităţile de învăţământ de pe raza comunei Stoina, dar nu numai. Astfel, potrivit primăriţei Buşe, “s-a făcut recepţia la lucrările de montare a centralelor termice la Grădiniţa Stoina şi Primărie”. Astfel, angajaţii Primăriei Stoina, dar şi micuţii care sunt şcolarizaţi la grădiniţa din comună nu vor avea probleme cu frigul în această iarnă, indiferent cât de puternic ar fi gerul.

Ziua Naţională, marcată la Stoina
Elevii din comuna Stoina au sărbătorit mai devreme Ziua Naţională a României. La iniţiativa autorităţilor locale şi luând în calcul faptul că în acest an 1 Decembrie este într-o sâmbătă, iar vineri este zi liberă, s-a decis ca această zi să fie marcată încă de miercuri. “Acţiunea pentru marcarea Zilei Naţionale a României am decis să se desfăşoare miercuri, întrucât joi cadrele didactice au cerc, iar vineri şi sâmbătă sunt zile libere. Astfel, la monumentul din centrul comunei copiii au avut o serbare pentru a marca aşa cum se cuvine ziua de 1 Decembrie”, confirmă Ioana Buşe, primarul comunei Stoina.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here